Kadın öğrenciler harekete geçti: Bir yıldır tamamlanamayan ‘tacizci profesör’ soruşturması savcılığa taşındı

Yayın tarihi: 19 Aralık 2020 Cumartesi 6:10 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2020 Cumartesi 6:10 pm

Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Z.E.B. hakkında taciz iddialarının ardından başlatılan idari soruşturma bir yıldır sonuçlanamadı. Z.E.B.’nin tacizine uğradığını söyleyen öğrenciler geçtiğimiz hafta savcılığa şikayette bulundu.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitim alan 10 öğrenci Prof. Dr. Z. E. B. hakkında geçtiğim yılın aralık ayında kendilerini taciz ettiği gerekçesiyle üniversite yönetimine şikayet etti.

Yönetim tarafından başlatılan idari soruşturma bir yıldır sonuçlanamazken, profesörün tacizine uğradığını söyleyen kadın öğrenciler geçtiğimiz hafta da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunan öğrencilerden birisi “Dişçi koltuğunda çalıştığım sırada Z.E.B. gelip, elini belime attı. Bu fiziksel temasını bir süre sürdürdü” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bir başka öğrenci ise hastayla ilgilendiği sırada bir kişinin arkasından yaklaştığını ve kulağına, “Seksi kadın, şeyini giysen mi?” şeklinde fısıldadığını, arkasına dönüp baktığında Z.E.B.’yi gördüğünü ve “Maskeni kastettim” dediğini söyledi.

Şikayetlerin ardından Prof. Dr. Z. E. B. hakkında soruşturma başlatıldı.

Üniversitede taciz skandalı: Hakkında soruşturma başlatılan profesör görevine devam ediyor