Kadın mühendisin kolunu kırıp cinsel saldırı tehdidinde bulunan Fatih Uygun serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 14 Şubat 2021 Pazar 2:33 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2021 Pazar 2:53 pm

Balıkesir’de bulunan bir maden ocağında çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun, patronu Fatih Uygun’un fiziksel şiddetine maruz kaldı. Tosun’un kolunu kıran ve tecavüz tehditlerinde bulunan Fatih Uygun, Tosun darp raporu almaya çalışırken serbest bırakıldı.

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nda bulunan Terzi Mermer’de çalışan genç Maden Mühendisi Canan Tosun, işvereni Fatih Uygun tarafından darp edildi. Üzerine araç sürülen, bıçakla kovalanan ve tecavüz tehditlerine maruz kalan Tosun, darp raporu almak için hastaneye başvurdu.

“BEN RAPOR ALMAYA ÇALIŞIRKEN SERBEST BIRAKILMIŞ”

Tosun, işvereni Fatih Uygun’un şiddetini ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Fatih Uygun ile önceki gün tartıştık. Sonraki gün beni fabrikada yalnız yakaladı ve fabrikadaki bütün kapıları kilitledi. Bütün kapıları kilitledikten sonra bana yumrukla saldırdı. Sonra yere yatırarak ‘seni s….’ dedi. Sonra ben elinden kaçtım. Sonra dayısı camları kırarak geldi ve beni kurtardı. Fabrikanın dışında çamurlara düştüm. Üzerime araba sürdü. Beni öldürmek için beni bıçakla kovaladı. Fabrika içine tekrar girdim. İşçiler bile beni onun elinden alamadı. Savcılık onu serbest bırakmış. Ben rapor almaya çalışıyorum. “

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU”

TMMOB Maden Mühendisleri Odası da sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaparak olaya tepki gösterdi. TMMOB, tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Üyemiz Canan Tosun tarafından olay hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Maden Mühendisleri Odası olarak meslektaşımızın yanındayız. Hiç bir meslektaşımız yalnız değildir!” 

Öte yandan Canan Tosun’un kurtulmaya çalıştığı anlar fabrikanın güvenlik kamerasına yansıdı.