Kadın katili ‘Nasıl daha az ceza alabilirim?’ diye araştırma yapmış!

Yayın tarihi: 16 Nisan 2021 Cuma 11:07 am - Güncelleme: 16 Nisan 2021 Cuma 11:07 am

Muğla’da boşanma aşamasında olduğu Selvan Acar’ı öldüren Tanju Acar hakkında hazırlanan iddianame hazırlandı. İddianamede Tanju Acar’ın müebbet hapisle cezalandırılması istenirken, cinayetten önce internetten ‘Nasıl daha az ceza alabilirim?’ diye araştırma yaptığı ortaya çıktı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geride bıraktığımız yılın son günlerinde Selvan Acar, yakınları tarafında evde hareketsiz halde bulundu. İhbarın üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine gelirken Selvan Acar’ın bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Polis, cinayet şüphelisi olarak Acar’ın boşanma aşamasında olduğu Tanju Acar’ın yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Antalya Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kınık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Acar’ı, cinayetten 1 gün sonra ilçedeki ormanlık alanda saklandığı çalılıklar arasında yakalayıp, gözaltına aldı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilen Tanju Acar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Tanju Acar hakkında hazırladığı iddianame, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Acar’ın ‘eşini tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

İNTERNETTEN ARAŞTIRMA YAPMIŞ

Acar’ın kaldığı Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı Cezaevi’nde, yan hücresinde kalan hükümlü K.Ş.’nin verdiği ifade de iddianamede yer aldı. İfadesinde, Acar’ın kendisine ‘Nasıl az ceza alabilirim’ diye sorduğunu belirten K.Ş., “Bana olayı anlatırsa alacağı cezayı tahmin edebileceğimiz söyledim. Eşini öldürmek için planlar yapmaya başladığını, internetten yapmış olduğu kadın cinayetlerinde en az ceza nasıl alınacağı konusunda araştırmaları neticesinde, aldatma durumlarında daha az cezanın verildiğini öğrendiğini belirtti” dedi.

SAHTE HESAPLARDAN EŞİNE YAZMIŞ

Yaşadığı vicdan azabı nedeniyle ifade verdiğini söyleyen K.Ş., “Eşinin kendisini aldattığı süsünü verebilmek için sosyal medyadan hesaplar açıp, başkasıymış gibi eşiyle yazışıyormuş. Bunun dışında 2 tane arkadaşını ayarlamış, bu arkadaşları da eşiyle sosyal medya üzerinden yazışıyormuş. Bunlardan sonra sözde biriyle onu yakalamış, çevresini bu şekilde inandırmaya çalışmış. Olay gün eşini bıçakladığında, evde eşinin kendisini aldattığı kişiyle olduğunun tamamen uydurma olduğunu, aslında öyle birinin olmadığını anlattı. Tanju Acar’ı cezaevine gelmeden önce tanımazdım ama yaşadığım vicdan azabı nedeniyle bunları anlatmak istedim” diye konuştu.

“BİR GÜN SENİ ÖLDÜRECEĞİM”

Selvan Acar’ın annesi Cemile Kaya ise ifadesinde şunları söyledi:

“Kızım ara sıra beni arayarak Tanju’nun kendisini darp ettiğini söylüyordu. Yaklaşık 1 yıl kadar önce Selvan bana ‘Anne ben Tanju’dan boşandım, Fethiye’nin Çalış Mahallesi’nde kendime ev tuttum, çalışacağım. İş buldum ama çocuklarımdan küçük olanı benimle. Büyüğü ise babasında. Sen çocuklarımdan küçük olanına bakabilir misin?’ dedi. Bunun üzerine torununu alarak yayladaki evime gittim. Selvan her hafta yanıma geliyordu. Tanju’nun kendisini takip, rahatsız, tehdit ve darbettiğini, ‘Bugün olmazsa yarın ama mutlaka bir gün seni öldüreceğim’ dediğini söyledi. Kızım Tanju’dan çok korkuyordu. Tanju bana da ‘Bir gün Selvan’ı öldüreceğim’ demişti”

KCDP’DEN AÇIKLAMA

İddianamenin tamamlanmasının ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Bu araştırmaları yapanlar cesaretini İstanbul Sözleşmesi’ni etkin uygulamayanlardan alıyor.” ifadeleri kullanıldı.