Kadın esnafın tacize uğradığı iş yeri sahibi TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 2 Ocak 2023 Pazartesi 7:00 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2023 Pazartesi 7:43 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

İstanbul Avcılar’da bir tekel bayiinde çalışan kadın çalışan, yabancı uyruklu bir kişi tarafından tacize uğradı. Kadın çalışan, tacizci kişiyi tokatlayarak dükkandan kovdu. Tacizci, dükkandan çıktıktan sonra da mahalle sakinleri tarafından darbedildi.

İstanbul’un Avcılar ilçesine bağlı Ambarlı Mahallesi’ndeki tekel bayiinde çalışan kadın, yabancı uyruklu bir kişinin tacizine uğradı. Kadın çalışan, tacizci kişiyi tokatlayarak dükkandan kovdu. Tacizci, dükkandan kovulduktan sonra da mahalle sakinleri tarafından darbedildi. O anlar işletmenin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Tekel bayi işletmecisi, tacizci şüpheli hakkında şikayetçi olduklarını belirtti. Kadın çalışanın karakolda ifade verdiğini ifade eden işletmeci, görüntüleri de emniyetle paylaştıklarını kaydetti.

“GÜN İÇİNDE 3 KEZ GELİP GİTTİ”

TELE1’den Egehan Erkün’ün ulaştığı işletme sahibi, “Yabancı uyruklu, Arap bir kişi gün içinde birkaç kez gelip gitmiş. Çikolata ve sigara aldı. Burada çalışan arkadaşımıza sarkıntılık etti. Ağzının payını verdik.” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE HİÇ BÖYLE BİR TERBİYESİZLİĞE MARUZ KALMADIK”

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirten işletme sahibi, şöyle devam etti:

“Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından böyle bir terbiyesizliğe hiç maruz kalmadık. Burada gelenler kadın çalışan gördüğünde, eline yüzüne çekidüzen verir, malzemesini alır, kolay gelsin der çıkar dükkandan.

“ARKADAŞIMIZIN ELİ AYAĞI TİTRİYORDU”

“Şikayetçi olamadık. Çünkü daha önce görmedik. Gün içinde geldi. Buranın müşterisi değildi. Ben 20 dakika sonra geldim dükkana. Eli ayağı titriyordu arkadaşımız. Kamera görüntülerini aldığını söyledi. Otomatik olarak tepki vermiş arkadaşımız. Buradan biri olsa siması belli olur. Hiç tanımıyoruz.”

MAHALLE SAKİNLERİNDEN DESTEK ZİYARETİ

Öte yandan yaşanan olayın ardından mahalle sakinlerinin geçmiş olsun ziyaretine geldiğini ifade eden işletmeci, “Müşterilerimiz ziyaretimize geldi. Gençler telefon numaralarını bıraktılar. ‘Herhangi bir sorunda arayabilirsiniz’ diyerek destek oldular.” dedi.

14 yaşındaki çocuğu taciz eden kırtasiye çalışanı serbest!