Kadın doktoru orakla yaralayan saldırgan: Canım sıkkındı, saldırmak istedim

Yayın tarihi: 8 Şubat 2021 Pazartesi 9:42 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2021 Pazartesi 9:43 pm

Rize’de Devlet Hastanesi’nde çıkan tartışmada görevli doktor Meltem Puşuroğlu, hastası Ali Sırrı K.’nın(42) oraklı saldırısı sonucu kolundan ve bacağından yaraladı. Saldırgan, ifadesinde, “Canım sıkkındı, birine saldırmak istedim” dedi.

Olay sabah saatlerinde Rize Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddiasıyla hastaneye gelen Ali Sırrı K., Psikiyatri Bölümünde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Meltem Puşuroğlu’nun odasına girdi. Doktor Puşuroğlu ile Ali Sırrı K. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Doktor bu sırada ‘beyaz kod’ verdi. Ali Sırrı K., yanında taşıdığı çanta içerisinden çıkardığı bölgede ot biçmede kullanılan kesici alet orakla kadın doktora saldırdı. Saldırı sonucu doktor Meltem Puşuroğlu, kolundan ve bacağından yaralandı. Kadın doktor, hastanede tedaviye alınırken, hastane özel güvenliğince yakalanan saldırgan da gelen polis ekiplerine teslim edildi. Saldırganın emniyetteki sorgusu sürüyor.

‘CANIM SIKKINDI, BİRİNE SALDIRMAK İSTEDİM’

Ali Sırrı K.’nın ifadesi ortaya çıktı. Psikolojik sorunları olduğunu anlatan saldırgan doktoru daha önce hiç görmediğini belirterek, “Canım çok sıkkındı, bazı olayları çok takıyordum. Birine saldırmayı kafaya koydum, doktorla hastanın baş başa kalabildiği tek ortam psikiyatri olduğu için randevuyu oradan aldım. Doktor odasına girince hiçbir tartışma olmadan direk sakladığım orağı çıkarıp saldırdım” dedi.

‘KESİCİ ALETİ ÇIKARTARAK SAVURDU’

Rize’de Devlet Hastanesi’nde Ali Sırrı K.’nın oraklı saldırısında yaralanan görevli doktor Meltem Puşuroğlu, yaşadığı anları Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine telefonda anlattı. Doktor Puşuroğlu, “Randevusu gelen hastaydı. İçeri çağırdım. Bir anda içeri girdi ‘buyurun şikâyetiniz nedir’ dedim. Belinden kesici aleti çıkartarak bana savurdu. Sonrada çıktı gitti. Aramızda hiç konuşma bile geçmedi. Yaralandım. Durumum iyi evimdeyim, dinleniyorum. Şahıs yakalanmış ona da üzüldüm; eşi 4 çocuğu varmış. Yaptığı normal değil. Rize’de 10 yıldır görev yapıyorum” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KINAMA

Bu arada yazılı açıklama yapan Rize İl Sağlık Müdürlüğü yaşanan saldırıyı kınadı. Açıklamada, “Rize Devlet Hastanesi’nde görev yapan değerli hekimimiz Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Puşuroğlu’na yönelik yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hastasına yardımcı olabilmek, acısını dindirmek, yarasına merhem olabilmek dışında hiçbir amacı olmayan bu uğurda zorluk, sıkıntı gözetmeksizin geceli gündüzlü, can siperhane gayret gösteren fedakar hekimimize görevi başında her ne amaçla olursa olsun, nasıl bir bozuk düşünce ile beslenirse beslensin yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine tüm sağlık camiası ve hizmet etmekten onur duyduğumuz halkımız adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

ELEKTRONİK KELEPÇEYLE EV HAPSİ ALDI

Rize’de Devlet Hastanesi’nde görevli doktor Meltem Puşuroğlu’na orakla saldırıp yaraladığı için gözaltına alınan Ali Sırrı Kulaksız, polis merkezinde tamamlanan sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce elektronik kelepçe takılarak, konutu terk etmeme şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.