Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Bakan Soylu’ya tepki

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 5:10 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2021 Perşembe 5:18 pm

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 1 ayda 25 kadının öldürülmesinin başarı olarak gördüğü paylaşıma tepki gösterdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Bakan Soylu’nun İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden sonra 25 kadının öldürülmesini “azalma” olarak sunmasına tepki gösterdi.

Süleyman Soylu: İstanbul Sözleşmesi feshedildikten sonra kadın cinayetleri azaldı

“BUNUNLA ÖVÜNMEYE KALKIYOR”

KCDP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Bir ayda 25 kadın öldürülüyor ve İçişleri Bakanı bununla övünmeye kalkıyor. Kadın cinayetlerini durduracak olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını maharet gibi anlatmayı bırakın, bu ülkenin kadınlarına, 25 kadın cinayetinin hesabını verin” denildi.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Sözleşmesi feshedildikten sonra kadın cinayetlerinin azaldığını iddia ederek, 1 ayda 25 kadının erkekler tarafından öldürülmesini yüzde 26’lık bir başarı olarak görmüştü.

CHP DANIŞTAY’A BAŞVURDU

CHP yönetimi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararının iptali için hukukçu kökenli milletvekilleriyle birlikte bugün Danıştay’a giderek iptal davası açtı.