Kadın cinayetlerine karşı düzenlenen protestoya polis engeli: ‘Eylemlerimizi değil, cinayetleri engelleyin!’

Yayın tarihi: 19 Kasım 2019 Salı 11:22 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2019 Salı 11:24 pm

Kadıköy’de kadın cinayetlerini protesto etmek için bir araya gelen Femin Amfi üyesi kadınlara polis müdahalede bulundu. 7 kadının gözaltında olduğu öğrenildi.

Kadıköy’de kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla protesto düzenleyen Femin Amfi üyesi kadınlara polis müdahalede bulundu. Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti protesto eden kadınlar darp edilerek gözaltına alındı.

Kadıköy’deki Khalkedon Meydanı’nda kadın cinayetlerini protesto etmek için bir araya gelen Femin Amfi üyesi kadınlar polis engeliyle karşılaştı. Kadınlar, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. 7 kadının gözaltında olduğu öğrenildi. Femin Amfi tarafından yapılan açıklamada “Eski sevgilisi Zafer Pehlivan tarafından katledilen Güleda Cankel için Kadıköy’de yapmış olduğumuz eylemde 7 arkadaşımız polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Eylemlerimizi değil cinayetleri engelleyin! Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!” ifadelerine yer verildi.

Aynı noktada kadın cinayetlerini protesto etmek için bir eylem düzenleyen Devrimci Parti üyesi kadınlar da polis saldırısı ile gözaltına alınmıştı.