Kadın cinayetinden yargılanan sanık, suçu ölen babasına atmaya çalışıyor-ÖZEL

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 2:02 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2021 Pazar 10:08 pm

Dilan Erdemir-TELE1

Van’ın Başkale ilçesinde 2016 yılında Rıdvan Bayram adlı erkek tarafından katledilen Berivan Bayram’ın ailesi adalet mücadelesini sürdürüyor. Sanık Bayram, cezadan kurtulmak için suçu 2 yıl önce ölen babasının üzerine atmaya çalışıyor.

4 çocuk annesi Berivan Bayram, 2016 yılında ağabeyini ziyarete gitti. Berivan Bayram akşam ağabeyinin evinde kaldı ve ertesi gün eşi Rıdvan Bayram tarafından yaşadığı eve götürüldü. Bayram çifti birlikte eve gittikten sonra Rıdvan Bayram, Berivan Bayram ile abisinin evinde kaldığı için tartışmaya başladı ardından Berivan Bayram silahla vurularak katledildi.

5 AYRI SUÇTAN ARANIYORMUŞ

Olayın ardından evden kaçan Rıdvan Bayram, kaçak yollarla İran’a gitti. Ara ara Türkiye’ye giriş çıkış yapan Bayram, 2 ay önce rüşvet vererek İran makamlarından aldığı İran pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapmak isterken yakalandı. Terör suçları ve uyuşturucu ticaretinden de aranan Bayram, sorgusunda cinayet suçunu 2 yıl önce hayatını kaybeden babasının üzerine attı. Fakat baba bunu kabul etmedi.

BABA BAYRAM’IN İFADESİ: CİNAYETİ OĞLUM İŞLEDİ

Rıdvan Bayram’ın babası olaydan sonra mahkemede verdiği ifade de cinayeti işleyenin oğlu Rıdvan Bayram olduğunu söyledi.

2 yıl önce hayatını kaybeden baba Bayram ifadesinde şöyle konuşmuştu:

“Olay gününden bir gün önce Berivan Bayram’ın kardeşi cezaevinden çıkarak Başkale ilçesine gelmiş ve Berivan da kardeşini görmek istediğini eşine ve bizlere söylemiştir. Biz de kendisine izin vererek Berivan Bayram’ı Başkale ilçesine gönderdik. Ertesi gün yani olayın olduğu gün 22/07/2016 günü Rıdvan Bayram Başkale’ye giderek eşi Berivan’ı alarak ikamet ettiğimiz köye getirmiştir. Biz ailecek aynı evde ikamet ettiğimizden dolayı Rıdvan ile Berivan arasında çıkan tartışma sesleri üzerine yanlarına gittik yanımda eşim Songül de vardı tartışma neticesinde Rıdvan silahını çıkardı ve eşi Berivan’a doğru 6-7 el ateş etti. Daha sonra ben hemen araya girmek istedim ve Rıdvan’a bir tane tokat attım. Ancak Rıdvan beni iteklediği için yere düştüm daha sonra Rıdvan bahçeye çıktı ben de arkasından yetişmeye çalıştım bu sırada Rıdvan bana doğru da ateş etti ve kaçarak uzaklaştı.”

ABİ YAĞIZER: SUÇSUZSA NEDEN 5 YILDIR KAÇIYOR?

TELE1’e konuşan  Berivan Bayram’ın abisi Halef Yağızer ise “Kardeşimi öldüren Rıdvan Bayram değilse neden 5 yıldır kaçıyor. Benim babam eşimi vurmuş olsaydı kaçmaz, hukuki mücadelemi verirdim. 5 yıldır kaçıp, ölmüş babasına suçu atıyor. Bu ahlaki bir davranış değil” ifadelerini kullandı.

Yağızer, Bayram ailesinin daha önce de birini fidye için kaçırıp öldürdüklerini ve kuzeni Bayram’ın ağırlaştırıp müebbet aldıktan sonra tahliye edildiğini söyleyerek “Bunlar mahkemelere rüşvet vererek kendilerini her davadan aklayacaklarını zannediyorlar” dedi.

Abi Halef Yağızer, kardeşinin katilinin cezalandırılması için adalet bekliyor.