Kadın bedeni üzerinden yağ fiyatı eleştiren CHP’li Uygur istifa etti!

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 10:29 am - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 10:29 am

İzmir’in Buca Belediyesin CHP’li Meclis Üyesi Bülent Uygur, kadın bedeni üzerinden yağ fiyatlarına tepki gösteren paylaşımının ardından kendisine gelen tepkiler üzerine partisinden istifa etti. Uygur, “İroni yapmak istemiştim” dedi.

CHP’li Bülent Uygur, sosyal medya hesabından “Şu sadeliğe, şu tada, şu duruşa, şu zerafete, bakar mısınız? İnsanın adeta çıtır çıtır yiyesi geliyor. Tavada yapacaksınız. Tavanın içerisine koyunca kısık ateşte çıtır çıtır ses getirecek. Adeta bir asalet timsali. Ona sahip olmak için neler vermezdim. Kıvrımları muhteşem. O şişenin içinde duruşundaki sadeliğe bakın. Bence Ayvalık yöresi zeytinyağı ve 0 asit. En az 100 TL’dir litresi. Gerçekten muhteşem değil mi? (Siz ne zannetmiştiniz ki?)” ifadelerini kullanarak kadın bedeni üzerinden zeytinyağı fiyatlarını eleştirdi. Uygur’un bu paylaşımı tepki topladı.

TEPKİLER ÜZERİNE CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Bülent Uygur, tepkilerin ardından partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Uygur yaptığı açıklamada, “31.03.2019 tarihinden itibaren yaklaşık 3 yıldır Millet İttifakının ortağı İYİ Parti listesinden girdiğim ittifakın devamı için CHP Meclis Üyesi olarak devam ettiğim … Ve 3 yıldır güzel dostluklar edindiğim CHP üyeliğinden sürecin getirdiği sorumluluklar ve gördüğüm lüzum üzerine istifa etmiş bulunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Basına açıklamalarda bulunan Bülent Uygur, “Yağ fiyatlarına dikkat çekmek istedim. İroni yaptım. Yanlış anlaşıldım. Özür dilerim. Partimden istifa ettim. Ama meclis üyeliğinden istifa etmem gereken bir durum bulunmuyor” dedi.

Mustafa Sarıgül ayçiçek yağı ile zeytinyağını karıştırdı