Kadıköy’ün sembolü Rexx sinaması faaliyetlerine son verdi

Yayın tarihi: 27 Mart 2020 Cuma 2:00 pm - Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma 6:18 pm

Kadıköy’ün sembol yapıları arasında yer alan Rexx Sineması gösterim faaliyetlerine son verdi. Sinemanın tahliyesine başlandı. Yaşanan bu gelişme doğrultusunda Rexx Sineması’nın tahliyesine başlandı.

Antrakt Sinema’nın Twitter hesabında yaptığı paylaşıma ve Filmloverss’ın sinema sektöründen teyit ettiği bilgilere göre 1961 yılında Reks adıyla açılan, 1996 yılında Rexx adıyla hizmetini sürdüren Kadıköy’ün köklü sineması Rexx, bu ay itibariyle gösterim faaliyetlerine tamamen son verdi.

Daha önce 2016 yılında kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ancak bina sahipleriyle yapılan görüşmeler sonucunda hizmetini sürdürmeye devam eden Rexx, dört yıl sonra hizmetine son veriyor.

Emek Sineması’ndan sonra İstanbul’un en önemli sinema salonları arasında yer alan Rexx Sineması da kapatılıyor. Yani bu durum Rexx’in bir daha hiç açılmayacağı anlamına geliyor. Rexx’in tamamen kapatılmış olması, salgın sonrasında birçok sinema salonunun karşılaşabileceği durumu gözler önüne seriyor.

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI: KÜLTÜR MİRASINI NASIL TAŞIYABİLECEĞİMİZİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Rexx Sineması gösterim faaliyetlerine son vermesine ilişkin açıklamda bulunan Kadıköy Belidiye Başkanı Odabaşı,”Kadıköy’ün en önemli kültür değerlerinden olan Rexx Sineması’nın kapanma kararını sizler gibi ben de üzülerek öğrendim. Salgın tehdidinin aşılmasının ardından sinema binasının mülk sahipleriyle bu değerli kültür mirasını geleceğe nasıl taşıyabileceğimizi değerlendireceğiz.” dedi.