Kadıköy’e aday olan Maçoğlu: Kadıköy’ü ranta kapatıp halka açacağız

Yayın tarihi: 28 Şubat 2024 Çarşamba 3:11 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2024 Çarşamba 3:11 pm

Fatih Mehmet Maçoğlu Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) Kadıköy adayı oldu. 31 mart 2024 yerel seçimleri için yola çıktıklarını belirten Maçoğlu “Kadıköy’ü halkımızla birlikte yönetmeye talibiz. Kadıköy’ü rant alanı olarak görenlere terk etmemek, yaşam alanlarımıza sahip çıkmak için adayız.” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP’den İstanbul’un Kadıköy ilçesi için aday oldu.

Kadıköy’e aday olan Maçoğlu, çalışmalarını hedeflerini ve projelerini TELE1’e anlattı. Maçoğlu “heyecanlıyız, iddialıyız ve Kadıköy’de başka bir gelecek inşa etmeye kararlıyız.” dedi. Maçoğlu projelerini şöyle sıraladı;

“RANTIN DEĞİL HALKIN KADIKÖY’Ü”

“Belediye hizmetleri kamu hizmetidir. Bu hizmetler kâr elde etmek için piyasada alınıp satılamaz, ticarileştirilemez. Başka bir deyişle belediye hizmetleri birilerinin rant ve kar aracı olamaz. Oysa bugün belediyecilik tam olarak böylesi bir piyasacı mantıkla yürütülmektedir. Buna dur demek ise hepimizin elinde.”

“31 MART’TA TÜM KADIKÖYLÜLER VE KADIKÖY KAZANACAK DİYORUZ.”

“Kolektif ve halkçı bir yerel yönetimde yol, inşaat, peyzaj gibi konularda yasal çalışma koşulları yeniden düzenlenecek, cadde ve sokaklar daha fazla ağaçlandırılacak, merkezlerde otopark ve geniş sokak planlamaları hayata geçirilecek. Bunlar başta olmak üzere belediye hizmetlerinden kimse kâr elde edemeyecek, tüm kaynaklar halkın çıkarı için doğrudan kullanılacak.”

“ŞEFFAF YÖNETİM VE HALK MECLİSLERİ”

“Şeffaf katılım ve şeffaf bütçe ilkesi doğrultusunda bütün yerelliklerde halk meclisleri’nin kurulacak. Halkın belirleyici olduğu ve kararların belediye meclisine rehber niteliği taşıyacağı halk meclisleri, belediyenin yıllık harcamalarını da halka açık biçimde denetleyecek.”

“İŞÇİ HAKLARI MECLİSİ KURULACAK”

“Kadıköy belediyesi bünyesinde çalışanların tamamının dahil olabileceği işçi hakları meclisi, işçilerin gündemlerini belediye meclisine taşımasında ve taleplerinin hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynayacak. İşçi hakları meclisi, toplu iş sözleşmelerinde söz sahibi hale getirilecek. Kadıköy belediyesinde tüm çalışanların iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uygun koşullarda çalışması, kadrolu kadrosuz işçi ayrımının kalkması, çalışanlar için yeterli ücret ve sosyal hakların belirlenmesi işçi hakları meclisi ile birlikte denetlenecek.”

“ESNAFLAR VE SANATKARLAR İÇİN KADIKÖY”

“Büyük sermayeye karşı tehdit altında olan sanatkârlar belediye tarafından desteklenecek, deprem riski taşıyan binalarda yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde Kadıköy’ün sanat ve eğlence merkezi niteliğini sürdürmesi göz önünde tutulacaktır.”

“KADINLAR İÇİN KADIKÖY”

“Eşitlik birimi ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı dezavantajları gidermeyi amaçlayan faaliyetler artırılacak, kadın sağlığı merkezleri ile kadınların birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırılacaktır. Belediye bünyesinde kadın dayanışma evleri açılacak, bunlar kadınların şiddete karşı hayatlarını yeniden kurmalarına destek olunacak, uzmanların bulunduğu mekanlar haline getirilecektir.”

“GENÇLER İÇİN KADIKÖY”

“Belediye tarafından düzenlenmesi planlanan genç Kadıköy festivali, Kadıköy’ün kültürel birikimini büyütmeyi hedefleyecek. Kadıköylü gençleri ve sanatçıları bir araya getirecek festival, gençlerin sadece izleyici ve dinleyici değil, aynı zamanda sanatsal üretimin parçası olmasını sağlayacak. Barınma ve ulaşıma dönük adımlar da belediye tarafından atılacak. Kadıköy’deki üniversite öğrencilerinin barınma talebini karşılayacak düzeyde yurt imkanı sunulacak. Belediye bünyesinde bulunan sosyal alanlar ve kütüphaneler öğrenciler için 7/24 esasına göre hizmet verecek.”

“ÇOCUKLAR İÇİN KADIKÖY”

“Çocukların güvenle yaşayarak gelişimlerini her anlamda sağlıklı şekilde sürdürecekleri bir Kadıköy yaratmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda “arkadaşım olur musun?” Oyun evleri ile psikolog ve çocuk gelişimi uzmanları eşliğinde Kadıköy’de ikamet eden ailelerin çocukları kolektif şekilde öğrenip uygulayabilecekleri mekanlara kavuşacak. Çocuk koruma birimi ise başta çocuk işçilik olmak üzere çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini tehdit eden unsurlarla mücadele edecek.”

“YAŞ ALANLAR İÇİN KADIKÖY”

“Kadıköy’de yurttaşlarımız yaşlanmayacak, yaş alacak. Belediye evde sağlık hizmetleri ve ileri yaş iletişim hattı ile yaşlı nüfusu toplumdan dışlayan politikalara karşı önlemler alacak, aktif biçimde sosyal hayatın içerisinde kalmaları için imkanları artıracak.”

“ERİŞİLEBİLİR KADIKÖY”

“Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve onların toplumsal hayata aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, engelsiz bir yaşam sürdürebilmelerini merkeze alan kent planlama ve düzenleme çalışmaları yürütülecek. Bu kapsamda, engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları azaltacak ve onların sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama tam katılımını destekleyecek adımlar atılacak.”

“HAYVANLAR İÇİN KADIKÖY”

‘“Sağlıklı hayvan merkezleri” kurulacak, hayvan dostlarımızın tedavisi ve rehabilitasyonu gerçekleştirilecektir.”

Kaynak: TELE1