Kadıköy’deki gol düellosunun galibi Fenerbahçe: 3-2

Yayın tarihi: 17 Eylül 2023 Pazar 7:07 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2023 Pazar 7:28 pm

Süper Lig’in 5’inci haftasında Fenerbahçe sahasında Antalyaspor’u ağırladı. Karşılaşma, Fenerbahçe’nin 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı.

Süper Lig’de Fenerbahçe, sahasında Antalyaspor’u ağırladı. Sarı lacivertli ekip, zorlu karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. Bu galibiyetle ligde 4’te 4 yapan Fenerbahçe puanını 12’ye yükselterek liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe’nin gollerini 45’te Edin Dzeko, 56’da İrfancan Kahveci ve 80’inci dakikada Sebastian Szymanski kaydetti. Konuk Antalyaspor’un golleri ise 31 ve 64’üncü dakikalarda Adam Buksa’dan geldi.

FENERBAHÇE BİR SONRAKİ MAÇTA ALANYASPOR’A KONUK OLACAK

Sarı Lacivertli ekip, ligde gelecek hafta Alanyaspor’a konuk olacak. Antalyaspor ise sahasında Yılport Samsunspor ile karşılaşacak.

KARTAL’DAN SÜRPRİZ 11

Karşılaşmada kırmızı kart cezası nedeniyle İsmail Yüksek’i kadroda yer almadı. Oosterwolde’yi 21 kişilik listeye dahil etmeyen Kartal, MKE Ankaragücü maçında ilk 11’de görev verdiği İrfan Can Eğribayat, Alexander Djiku ve İrfan Can Kahveci’yi de yedek kulübesinde tuttu. Deneyimli hoca, bu isimlerin yerine ise Dominik Livakovic, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc ve Cengiz Ünder’i ilk 11’de tercih etti.

CENGİZ ÜNDER SAKATLANDI

Fenerbahçe’nin milli oyuncusu Cengiz Ünder, karşılaşmanın henüz 3’üncü dakikasında sakatlanarak yerini İrfan Can Kahveci’ye bıraktı.

DZEKO’DAN 1 GOL 1 ASİST

Fenerbahçe’nin ileri uçtaki oyuncusu Edin Dzeko, karşılaşmada gol perdesini açan oyuncu oldu. Boşnak forvet, ilk yarının son dakikalarında attığı golle skoru eşitledi. Dzeko, 56’ıncı dakika da bir de asist yaptı.

LIVAKOVIC İLK KEZ SAHADA

Fenerbahçe’nin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Hırvat kaleci Livakovic, bugünkü maçta ilk kez forma giydi. Livakovic, çıktığı ilk maçta kalesinde 2 gol gördü.

İRFAN CAN ALKIŞ ALDI

Oyuna Cengiz’in yerine dahil olan İrfan Can Kahveci maçın 56’ncı dakikasında sahneye çıktı. İrfan Can attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi. Maçın ilerleyen dakikalarında Szymanski’nin golünde asist de yapan İrfan, mücadeleci oyunuyla taraftarın alkışını aldı.

KADIKÖY TIKLIM TIKLIM

Öte yandan karşılaşmanın saat 17.00’de başlamasına rağmen birçok Fenerbahçeli taraftar tribündeki yerini aldı. Tribünlerde boşluk görülmezken, taraftarın coşkusu maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar devam etti.

Fenerbahçe’de bir ayrılık daha