Kadıköy’deki denetimde ehliyetsiz sürücüye ceza kesen polislerle ilgili açıklama

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 9:54 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 9:54 am

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün denetimlerine ehliyetsiz yakalanan bir sürücü ise polis ekiplerine “Şimdi ararım ve buraya yığarım. Şimdi burada sıkıntı çıkacak” diyerek tehdit etti. Olayın ardından polislerin açığa alındığı iddia edilirken İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri geçtiğimiz günlerde, Kadıköy Bağdat Caddesi ve sahil yolu üzerinde trafik denetimi yaptı. Ekipler hız ile radar kontrolü, ehliyet, alkol kontrolü, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanmak ve emniyet kemeri takmamak gibi ihlallerde bulunan sürücülere cezai işlem uyguladı.
Denetimlere yakalanan ehliyetsiz sürücü C. A., kendisine cezai işlem uygulamak isteyen trafik polis ekiplerine tek tek isim sordu ve görüntü alan basın mensupları için, “Bu insan haklarına aykırı bir şey. Çekim izinlerini lütfen gösterebilir misiniz? Benim şahsi alanlarımı çekme hakkına sahip değiller. Bakın yasada böyle bir şey yok. Şimdi ararım ve buraya yığarım. Mehmet abiyi tanıyor musunuz siz? Şimdi burada sıkıntı çıkacak, benim onayım olmadan hiç kimse beni çekip basına veremez” dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Olayın ardından kişiye cezai işlem uygulayan polis memurlarının görevden alındığı iddia edildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kadıköy’deki denetimleri sırasında bir sürücüye “Ehliyetsiz Araç Kullanmak” suçundan cezai işlem uygulanmıştır. Görüntülerin sosyal medya mecralarında yayınlanmasının ardından, uygulamayı yapan polis memurlarının açığa alındığına dair ısrarlı paylaşımlar yapılmaktadır. Polis memurlarımızın açığa alındığına ilişkin paylaşımlar tamamıyla asılsızdır. Uygulamayı yapan memurlarımız, görevlerine devam etmektedir.” denildi.

Eşiyle yakaladığı kişiyi tabancayla öldürüp, polise teslim oldu