Kadıköy’de perde böyle kapandı: 5 gol, 2 penaltı, 2 kırmızı kart…

Yayın tarihi: 8 Kasım 2019 Cuma 10:53 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2019 Cumartesi 12:15 am

Süper Lig’de Kasımpaşa’yı konuk eden Fenerbahçe 5 gollü maçta rakibini devirdi. İki takımın da birer kırmızı kart gördüğü maçta Fenerbahçe iki penaltı atışı kazandı ve ikisini de gole çevirdi.

Süper Lig’in 11. haftası Kadıköy’de açıldı. Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti.

Beş gole sahne olan maçta Fenerbahçe rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe lehine iki penaltı kararının çıktığı maçta iki takım da 10 kişi kaldı. 45. dakikada Kasımpaşalı Karim Hafez oyundan atılırken 72. dakikada da Fenerbahçeli Mauricio Isla’ya kırmızı kart çıktı.

Gol perdesi erken açıldı

Kadıköy’de gol perdesi erken açıldı. Hajradinovic’in müdahalesiyle rakip ceza sahasında yerde kalan Ozan Tufan takımına penaltı kazandırdı. 6. dakikada penaltıyı kullanan Vedat Muriç topu filelere yolladı ve Fenerbahçe’yi 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.

Golü yedikten sonra pes etmeyen Kasımpaşa beraberlik için rakip kalede fırsat ararken 37. dakikada eşitlik golü geldi. Yusuf Erdoğan’ın soldan ceza sahası içine gönderdiği pası gole çeviren Abdul Khalili durumu 1-1’e getirdi.

İlk yarıda iki penaltı, üç gol, bir kırmızı kart

Kadıköy’de 1-1’lik beraberliği yakalayan Kasımpaşa’nın sevinci uzun sürmedi. Fenerbahçe atağında Tolga Ciğerci’nin kullandığı köşe vuruşuna Luiz Gustavo kafayı vururken top Sadiku’nun eline çarpıp dışarı gitti. Pozisyonun ardından VAR’a giden hakem Ali Palabıyık ikinci kez beyaz noktayı gösterdi. 44. dakikada Vedat Muriç ikinci kez penaltı vuruşunu gole çevirdi ve takımını 2-1’lik
üstünlüğe taşıdı.

Öte yandan bu anlarda hakeme alkışlı protestoda bulunan Karim Hafez önce sarı
kart, ardından da ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. Kasımpaşa
kalan dakikaları 10 kişi tamamladı.