Kadıköy’de kilise kapısı üstünde dans edenler beraat etti

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 7:51 am - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 7:51 am

Kadıköy’de Surp Takavor Ermeni Kilisesi‘nin kapısının üstüne çıkıp dans eden 3 sanık hakkında mahkeme beraat kararı verdi.

İstanbul Kadıköy’de Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin kapısının üstüne çıkıp dans eden 3 sanık hakkında mahkeme kararını verdi. Savcılığın, “kamu barışını bozucu” diyerek 1’er yıla kadar hapislerini istediği sanıklar için mahkeme, “Biri kilise üzerine çıkmadı. Çıkanlar da suç kastıyla hareket etmedi” diyerek ‘şüpheden sanık yararlanır’ vurgusuyla beraat kararı verdi.

3 sanık hakkında ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama’ suçundan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde basit yargılama usulüyle görülen davada mahkeme kararını verdi. Sabah gazetesinin haberine göre eylemin kamuoyu nezdinde tepki topladığı ve çok sayıda vatandaş tarafından sosyal medya vasıtasıyla eleştirildiğini belirten mahkeme, sanıkların suçu kabul etmediği ve suç kastıyla hareket etmediklerine dair ifade verdiklerini belirtti.

Ermeni Kilisesi’nin kapısında saygısız ‘eğlence’! 3 kişi serbest bırakıldı

Sanıklardan Ömer Faruk Arman ve Yunus Emre Uzun’un alkollü olduklarını, arabada müzik açtıklarını, etrafın kalabalık olduğunu söylediği ve Kadıköy’de eğlence olduğunu, bir an etraftakilerin de dans etmeye başladığını, bunun üzerine kilise duvarına çıkıp kendilerinin de dans ettiklerini dini değerleri aşağılama gibi bir kasıtlarının olmadığını savundukları anlatıldı.

Sanık Ozancan Yılmaz’ın kilise duvarına çıkmadığını, diğer sanıkların çıkıp oynadığını belirten mahkeme bu durumda Yılmaz’ın suç işlediğine, oynayan sanıkların da suç kastıyla hareket ettiklerine dair somut ve inandırıcı bir delil elde edilemediğini belirtti. ‘Şüpheden sanık yararlanır’ ilkesini dikkate alan mahkeme sanıkların beraatlarına hükmetti.

Ermeni Kilisesi’nin kapısında saygısız eğlence