‘Kademeli normalleşme’nin ilk ayrıntıları belli oldu

Yayın tarihi: 18 Şubat 2021 Perşembe 10:36 am - Güncelleme: 18 Şubat 2021 Perşembe 10:36 am

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, restoran ve kafelerin açılış kriterlerinin detaylarına ilişkin, “HES kodu ile misafir kabul edecekler. Müşterilerin mekanda bulunma süresine kısıtlama uygulanabilir” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz, mart ayı itibarıyla geçeceğimiz kademeli normalleşmenin detaylarını anlattı.

Kayıpmaz, “Bundan sonra yerinde karar dönemi başlıyor. İllerdeki aşılama oranları, vaka sayıları, yeni servis yatışlarına, artış ve azalmaya göre 4’e ayrılacak. İllerdeki durum riskli bir haldeyse o zaman kapanma ve kısıtlamaların sıkılaştırılması söz konusu olacak” bilgisini verdi.

“YÜZDE 25’Lİ KAPASİTE İLE AÇILABİLİR”

Restoran ve kafelerdeki gevşemeye açıklık getiren Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz, şöyle devam etti: “İli ya da ilçeyi temiz tutmak adına giriş çıkışlar kapatılabilir. Yeri geldiğinde iller bazında değerlendirilip uygulamaya alınabilecek bir önlem. Restoranlar eskisi gibi hizmet vermeyebilir. HES kodu ile misafir kabul edecekler. Örneğin yüzde 25’lik bir kapasite ile açılabilirler. Misafirlere bir süre kısıtlaması uygulanabilir. Havaların ısınması ile beraber dış mekanlarda açılacak. Mesafeler açılınca insanlar daha geniş oturabilecek. Restoran ve kafelerdeki gevşeme de Mart başından itibaren olacak.”

Kısıtlamalar kademeli kalkıyor