Kadayıfçı Olcay’ın katili: Dostumun intikamı için yaptım

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 5:27 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 5:27 pm

Adana’da “Kadayıfçı Olcay” olarak tanınan 33 yaşındaki Olcay Tekin, tabancayla vurularak öldürüldü. Tekin’in katili 20 yaşındaki A.O, 1,5 ay sonra tutuklandı. A.O. ifadesinde öldürülen Kayhan Erkara’nın intikamını öldürmek için Tekin’i öldürdüğü belirterek, “Dostumun intikamını almak için yaptım” dedi.

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Hurmalı Mahallesi’nde 11 Mayıs’ta Kadayıfçı Olcay’ olarak tanınan tatlıcı Olcay Tekin, imalathanesinin yanındaki arkadaşının oto tamirhanesine gitti.  Burada oturan Tekin’in yanına yaya olarak gelen kişi, ‘Olcay’ diyerek seslendikten sonra belindeki tabancayı peş peşe ateşledi. Kurşunlar, Tekin’in sırtına, göğsüne ve boynuna isabet etti. Şüpheli, olay yerinden kaçtı, ağır yaralanan Tekin de otomobille Seyhan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tekin, burada hayatını kaybetti. Otopsi sonrası Olcay Tekin’in cenazesi, Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

AĞABEYİNİ DE POMPALIYLA ÖLDÜRMÜŞ

Çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Şüphelinin, 20 Ekim 2017’de ağabeyi 25 yaşındaki Engin Okumuş’u pompalı tüfekle öldüren A.O. olduğu belirlendi. O dönem 15 yaşında olan A.O’nun, Engin Okumuş’u ailesine ve kendisine şiddet uyguladığı için öldürdüğü öne sürülmüştü.

​SAKLANDIĞI EVDEN ÇIKANLAR: ÇELİK YELEK, SAHTE KİMLİK, KAR MASKESİ…

Ekipler, A.O’nun kentteki çiftlik evinde saklandığını, daha sonra da Mersin’e kaçtığını belirledi. A.O’nun saklandığı adresten dışarı çıkmadığı ve ev alışverişini internetten yaptığı tespit edildi. Belirlenen adrese özel harekat polislerinin de desteği ile operasyon düzenlendi. Baskında A.O. ile sevgilisi F.B.  ve arkadaşı H.D. gözaltına alındı. Evde yapılan aramada; cinayette kullanıldığı değerlendirilen ruhsatsız tabanca, bin 850 mermi, üç çelik yelek, dört şarjör, sahte kimlik, kar maskesi ve eldiven ele geçirildi.

“ALTI YAŞINDAKİ KIZININ GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ”

Adana’ya götürülen şüphelilerden A.O, mart ayında otomobilde pusuya düşürülerek öldürülen Kayhan Erkara’nın intikamını almak için Olcay Tekin’i vurduğunu söyledi. Okumuş, ifadesinde, “Kayhan sevdiğim bir insandı. Otomobilinin içinde çapraz ateşe tutularak, altı yaşındaki kızının gözleri önünde öldürüldü. Bu cinayetin azmettiricisi Olcay’dı. Dostumun intikamını almak için yaptım” dedi.

A.O’nun sevgilisi F.B. ise “Görüşmek için ara sıra Mersin’deki adresine gidiyordum. Cinayet işlediğini ve arandığını bilmiyordum” diye konuştu.

H.D. de olayla ilgisinin olmadığını, A.O. ziyarete gittiğini öne sürdü.

“TASARLAYARAK ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN” TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.O, ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, F.B. ile H.D. ise ‘suçluyu kayırma’ ve ‘yardım ve yataklık’ suçlarından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Cezaevinden çıkan arkadaşının bacağına dokuz el ateş etti