Kaçak telefon operasyonu sınır bölgelerinde devam ediyor

Yayın tarihi: 6 Haziran 2021 Pazar 9:30 am - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 11:28 pm

Kaçak telefon operasyonu haberleri bu aralar iyice sıklaştı. Operasyonlar giderek artırılıyor. Hadi gelin bu sefer hangi şebekeyi çökerttiklerine birlikte göz atalım.

Türkiye’ye yurtdışından getirilen cihazlar kaçak telefon olarak adlandırılıyor. Genellikle Irak ve Suriye bölgelerinden gelen cep telefonları bu defa farklı bir adresten Türkiye’ye sokulmak istendi. Edirne üzerinden İstanbul’a getirtilen kaçak telefonlar ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih ve Gaziosmanpaşa’da operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlar ile birlikte 10 bin 634 adet cep telefonu bulundu. Cihazların 3 milyon TL değerinde olduğu ifade ediliyor. Ancak ele geçirilen modeller arasında bazıları kafa karıştırdı.

Kaçak telefon operasyonu

Operasyonda 8 bin 649 adet tuşlu telefon bataryası yakalandı. Ayrıca 1292 adet akıllı telefon ekranı ve 520 adet tablet ekranı ele geçirildi. 9 kişiden oluşan şebeke yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu kişilerin sorgularını yaptı.

 

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ele geçirilen telefonları teslim aldı. Tuşlu telefonların bu kadar çok ele geçirilmiş olması kafa karıştırdı. Ayrıca bu cihazların bataryalarının bile kaçakçılar tarafından ülkeye sokulduğu görülüyor. Bu tür cihazlar IMEI gibi sorunlar yaşatabiliyor.

Realme C21 akıllı telefon inceleme: Uygun fiyata büyük ekran, güçlü pil

Kaçak telefonlar genellikle vergi ödenmeden ülkeye sokulduğu için oldukça ucuz. Bu nedenle kullanıcılar bu tür vergisiz ucuz telefonlara yönelebiliyor. Konuyla ilgili hem Suriye ve Irak hem de Edirne sınırında ara ara operasyonlar düzenleniyor. Peki sizce Türkiye’de kaçak telefon kullanım oranı neden yükseliyor? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.