Kaboğlu: Abdullah Zeydan’ın durumundan YSK haberdardı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 5:29 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 5:29 pm

Van’da Abdullah Zeydan’ın yerine mazbatanın Abdulahat Arvas’a verilmesi kararını değerlendiren Anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu, “Abdullah Zeydan’ın durumundan YSK haberdardı” ifadelerini kullandı.

Van İl Seçim Kurulu’nun seçilme hakkı geri alınan Abdullah Zeydan’ın yerine AKP adayı Abdulahat Arvas’ı belediye başkanı olarak belirlemesinin ardından tepkiler devam ediyor. Anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu, Abdullah Zeydan’ın hukuki durumundan YSK’nin haberdar olduğunu söyleyerek AKP adayına mazbata verilemeyeceğini belirtti.

Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre Kaboğlu, şunları söyledi:

“Burada ana sorun, seçimlerin yenilenmesi yerine AKP adayının başkanlığıdır. Bu yanlıştır… Zeydan’ın hukuki durumundan YSK haberdar idi. Bu nedenle, Adalet Bakanlığı, AKP ve YSK üçgeninde kendini gösteren kumpas kuşkusu tartışmasına girmeksizin AKP adayına başkanlık verilmeyeceği üzerine odaklanmak gerekir. Bunun için öncelikle YSK itirazına paralel olarak AYM’ye başvurup AYM’nin olası ret kararına karşı, bireysel başvurunun etkisiz kaldığı gerekçesi ile AİHM’e başvuru gereğidir.”

SOL Parti’den Abdullah Zeydan’a destek açıklaması

Kaynak: Duvar