Okullar Açılıyor İnternetiniz Hazır Mı?

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 8:11 am - Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 8:29 am

İlandır

Kablonet ile Online Eğitime Hazır Olun

Hayatın tüm evrelerini yönlendiren pandemi koşulları eğitim ve öğretim standartlarını da değiştirdi. Sosyal mesafenin en tartışmalı alanı okullarda yüz yüze eğitim konusunda Bilim Kurulu önerilerine göre adımlar atılıyor. Bu durum sadece ülkemiz için böyle değil. Dünyanın her yerinde salgınla mücadele gereği eğitim-öğretim konusunda yeni yaklaşımlar geliştiriliyor. Pandemi sonrası uzaktan/online eğitim ülkelerin teknolojik altyapılarına göre şekilleniyor. Türkiye’de sosyal nitelikli eğitsel içerik ağı EBA üzerinden online eğitim olanakları sağlanıyor. Millî Eğitim Bakanlığı’nın resmi dijital platformu olan EBA canlı dersler, sınava hazırlık, ödev paylaşımı gibi imkânlar sunuyor. Bakanlığın yaptığı son açıklamalara göre yüz yüze eğitim kademeli olarak hayata geçirilecek. Şimdilik meslek liseleri, güzel sanatlar liseleri, Anadolu liselerinin uygulamalı bazı dersleri belirlenen şartlarda yüz yüze yapılabilecek. Diğer sınıflarla ilgili birkaç hafta içinde yeniden açıklama yapılacak. Öğrenciler, öğretmenler, veliler yeni normal sosyal hayatta eğitim koşullarının nasıl olacağını merak ediyor. Net olarak bilinen bir şey varsa o da internet kalitesinin artık çok daha önemli olduğu. İnternet hızı, internet bağlantısı, internet alt yapısı gibi konular eğitime direk olarak etki ediyor. E- sınavlarda internet kesintisi öğrencinin büyük kayıplar yaşamasına neden olabiliyor. İşte bu yüzden artık okullar açılıyorsa kesinlikle internet açısından online eğitim standartlarına hazır olmak gerekiyor.  Kablonet evden eğitime dört dörtlük hazır olmak için herkese uygun kampanyalar sunuyor. Yüksek hızda kesintisiz, sorunsuz internet sağlayıcısı Kablonet fiber optik altyapı farkını yaşatıyor.

Pandeminin Öğrenme Üzerindeki Olumsuz Etkileri Nasıl En Aza İndirilir?

Tüm dünya pandemi sonrası online eğitimin öğrenciler için en verimli nasıl kurgulanacağını tartışıyor. Uzaktan eğitimde öğrenme biçimler değişirken yeni koşullarda eğitim-öğretim kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Derslere erişim bu noktada en önemli konu olarak ele alınıyor. Öğrencilerin verimli öğrenme süreçlerini destekleyen internet altyapılarına sahip olması gerekiyor.  Bu nedenle internet kalitesi hakkında bilgi sahibi olmak herkesin atması gereken ilk adım. İnternet neden yavaş olur neden kesinti olur gibi soruların cevabı aslında basit. İnternet altyapısı ne kadar iyiyse internet kalitesi de o kadar iyi olur. Özellikle öğrencilerin kendi gelişimlerini destekleyecek kaliteli altyapı ve hizmet olanaklar sunan internet kullanması gerekir. Pandeminin öğrenme üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için internetin kalitesine ve elbette verimli kullanılmasına dikkat edilmeli. Öncelikle ihtiyaca uygun paket ve hizmet olanakları değerlendirilmeli. İnternetin kaliteli olması için günümüzde en yüksek hızı ve sorunsuz bağlantıyı sağlayan fiber optik altyapı tercih edilmeli. Yaşadığınız bölgede fiber optik alt yapı imkânlarını araştırmalısınız. Fiber altyapı sorgulama hizmeti veren Kablonet web sitesi üzerinden kolaylıkla sorgulama yapabilirsiniz. Yaşadığınız il, ilçe, mahalle, sokak bilgilerini girerek bulunduğunuz yerde fiber optik alt yapı var mı öğrenebilirsiniz. Fiber optik altyapı yüksek hızda interneti sorunsuz bağlantı ile kullanmanızı sağlar. Pandemi döneminde özellikle eğitim-öğretimde aksaklıklar yaşanmaması için fiber optik alt yapıdan sağlanan internet tercih etmek gerekiyor. Fiber optik alt yapı olmayan bölgeler için altyapı talebinde bulunmak da mümkün. Öncelikle internet kalitesini arttırarak öğrencilerin verimli online eğitim süreçlerine destek verebilirsiniz.

İnternet Hızı Online Eğitim Kalitesini Doğrudan Etkiliyor

Online eğitimde internet hızı öğrencilerin başarısını doğrudan etkiliyor. İnternetin yavaş olması öğrencinin dikkat ve konsantrasyon sorunları yaşamasına neden oluyor. Belli bir yerde donan internet ya da açılmayan bir ders içeriği öğrencinin algısının bozulmasına yol açıyor. Bağlantı hızı test edilerek internet sağlayıcının ne kadar hızlı internet sunduğu anlaşılabilir. İnternet hızınızı test etmek için Kablonet internet hız testi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Hız testi size veri yükleme, indirme ve ping değerlerini sunar. Uploud yükleme hızı download indirme hızıdır.  Veri iletim hızını ise ping değeri gösterir. Bu ölçüm değerleri internet paketinize, altyapı olanaklarına göre değişir. Yüksek hızda internet kullanmak için fiber internet hizmeti alabilirsiniz. İstatistikler Türkiye’deki en hızlı internetin Kablonet tarafından sağlandığını gösteriyor. Online eğitimin giderek önem kazandığı günümüz koşullarında internet hızının bir öğrenci için ne demek olduğunu kavramak gerek. Öğrencilerin derslere adapte olması için interneti en üst verimde kullanması gerekiyor. Benim çocuğum neden online eğitime ilgisiz diye düşünen ailelerin öncelikle internet olanaklarını kontrol etmesi gerekmektedir.  İnternet hızı yavaş olan öğrenciler online eğitime ilgisini kaybedebilir. Online eğitim sorunlarının temel nedenlerinden biri internet hızı ve kalitesidir. Ayrıca internet kalitesi öğrencilerin öğretmenler ve diğer öğrencilerle iletişimini de etkiler. Bilgisayarın artık çocuklar için yeni sınıfları olduğu unutulmamalıdır. Ne kadar kaliteli bir internet kullanımı sağlanırsa öğrenci o kadar odaklanabilir. Online eğitimde çocuklarınızın başarılı olması için öncelikle internet olanaklarınızı ölçmeli ve daha kaliteli hale getirmelisiniz. Yüksek hızda internet olanaklarına kendi bütçenize uygun kampanyaları değerlendirerek sahip olabilirsiniz. Kablonet’in online eğitime destek vermek için sunduğu birbirinden avantajlı internet kampanyalarını keşfedebilirsiniz.