Kabine’den ses çıkmadı! Bayram tatili üç gün

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 9:56 am - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 9:58 am

Ramazan Bayramı tatilinin toplamda 9 güne çıkarılması bekleniyordu fakat Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından bu yönde bir karar çıkmadı.

Toplantı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tatil süresine ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Bu konuda bir açıklama yapılmadığı için de bayram tatili hafta sonu ile birlikte 5 gün olacak.

TOPLU TAŞIMA VE OTOBANLAR ÜCRETSİZ

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 30 Mayıs saat 00.00’dan 5 Mayıs saat 07.00’ye kadar, ‘yap-işlet-devret’ modeliyle yapılan projeler hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler ücretsiz olacak.

Karara göre, 2 Mayıs saat 00.00’dan 4 Mayıs saat 24.00’e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve belediyelere bağlı birlik, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

Toplu taşıma ve otoyollar bayramda ücretsiz

KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜNLERDE KUTLANACAK?

Ramazan Bayramı tatili süresinin belli olmasının ardından da gözler Kurban Bayramı tatiline çevrildi. Peki Kurban Bayramı hangi gün başlayacak? Buna göre 4 gün olarak kutlanacak Kurban Bayramı 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayacak ve Salı günü sona erecek.