Kabine toplandı: Yeni tedbirler masada

Yayın tarihi: 29 Mart 2021 Pazartesi 4:22 pm - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 4:25 pm

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Koronavirüs salgının ele alınacağı toplantıda risk haritası güncellenmesi ve buna bağlı olarak vakaların arttığı illerde yeni tedbirlerin alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Gözler toplantıdan çıkacak kararlarda. Saat 15.55’te başlayan toplantının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Koronavirüs vaka ve ağır hasta sayılarındaki artışın değerlendirileceği toplantıda, risk haritasının da güncellenmesi bekleniyor.

SON TOPLANTIDA RİSK HARİTASI GÜNCELLENMEMİŞTİ

1 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşme ile birlikte iller dört risk grubuna ayrılmıştı. Her 15 günde bir güncelleneceği açıklanan harita, son Kabine Toplantısı’nda değiştirilmedi. 15 Mart’taki toplantı sonrasında Erdoğan, önlemlerin aynı şekilde bir süre daha devam edeceğini açıklamıştı. 1 Mart’ta 9 bin 891 olan vaka sayısı 15 Mart’ta 15 bin 503’e, 27 Mart’ta ise 30 bin 21’e yükseldi.

RİSK HARİTASININ DEĞİŞMESİ BEKLENİYOR

Rakamlara yansıyan artışın Kabine Toplantısı’nda değerlendirilmesi, risk haritasının ise güncellenmesi bekleniyor. Haritanın güncellenmesi durumunda vakaların arttığı illerde yeni tedbirler alınacak. Vaka sayıları azalan iller içinse, tedbirlerin gevşetilmesi gündeme gelecek.

Kabine bugün toplanıyor: Risk haritası güncellenebilir