Kabine değişikliği iddiası: DDK harekete geçti

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2021 Cumartesi 8:56 am - Güncelleme: 21 Ağustos 2021 Cumartesi 6:44 pm

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışmalarından tatmin olmadığı bazı bakanları görevden alacağını yazdı. Zeyrek, kabine değişikliği iddiasını Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiğini söyledi.

Zeyrek’in ‘Kabine revizyonu gelebilir’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle

“İşlerin iyi gitmediğini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da görmüş olacak ki zaman zaman kabinesinde değişiklikler yapıyor.

Aynı zamanda damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın affını istemesinden ve affının kabul edilmesinden bu yana Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından affedildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiğim bilgiye göre, Erdoğan, çalışmalarından tatmin olmadığı bazı bakanları daha affedecek. Bu nedenle kendisine bağlı olan Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) harekete geçirdi.

Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere özellikle ekonomiyle ilgili olan üç ya da dört bakanlık kısa süre içinde denetlenmeye başlanacak. Söz konusu bakanlıklarda denetleme süreci bitmeden de bakan değişimine gidilebilir.

İşlerin iyi gitmemesinin, 2023 seçimlerine “oy” ve hatta “iktidar” kaybı olarak yansıyabileceğini de bunun önüne geçmek için kritik adımlar atması gerektiğini de bilen Erdoğan, ses getiren değişiklikler de yapabilir. Atılacak adımlar iktidarı kaybetmenin önüne geçer mi bilinmez ama sonbahara girerken iktidar cenahında hareketli günler yaşanacağı kesin.”