Kabil Havalimanı’nda çatışma

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 8:50 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 4:39 pm

Binlerce kişinin Afganistan’dan tahliye edilmek için beklediği Kabil Havalimanı’nda bu sabah bir çatışma çıktı. Almanya, en az bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Kaos ve izdihamın devam ettiği Afganistan‘ın başkenti Kabil Havalimanı’nda bu sabah uluslararası güçlerin de dahil olduğu bir silahlı çatışma yaşandı.

 

Taliban karşıtı güçler Pençşir Vadisi’nde üç kasabayı ele geçirdi

Alman ordusu, Kabil Havalimanı’nın Kuzey Kapısı’ndaki çatışmada Afgan askerleriyle bilinmeyen saldırganların birbirlerine ateş açtığını duyurdu.

‘ÇATIŞMADA BİR KİŞİ ÖLDÜ’
Bu sabah Kabil Havalimanı’nın kuzey kapısında kimliği bilinmeyen silahlı kişiler ile Batılı güvenlik güçleri ve Afgan korumalar arasında çatışma çıktı. Kamuoyuna Almanya ordusunun duyurduğu çatışmada, bir Afgan koruma öldü, üç kişi yaralandı. Alman ordusu, ölen Afgan’ın havalimanının dışında alanı korumak için konuşlu Taliban militanlarından biri olup olmadığı konusunda ayrıntı vermedi. Çatışmaya, ABD ve Alman güçlerinin de dahil olduğu belirtildi.

ÜÇ KASABADA DİRENİŞ

Afganistan’ın büyük bölümünde kontrolü ele geçiren Taliban Pençşir Vadisi’nde direnişle karşılaştı, üç kasabada kontrolü kaybetti.

Afganistan İletişim Bakanı, Almanya’da bisikletli kurye oldu

Afganistan’dan kaçış sürüyor: 17 bin kişi tahliye edildi!