1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma kısıtlamaları kalkıyor!

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 7:06 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2021 Salı 12:26 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye, salgın döneminin dünyada parlayan yıldızı olmuştur” dedi. Erdoğan, 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırılacağını duyurdu.

Kabine toplantısı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. 3,5 saat süren toplantıda Covid-19 ile mücadele, devam eden kısıtlamalar, aşı çalışmaları, turizm sektörüne ilişkin gelişmeler başta olmak üzere ülke gündemindeki konular ele alındı.

Geçen haftaki NATO Zirvesi’ne değinen Erdoğan, “Türkiye, NATO’ya karış sorumluluklarını bugüne kadar eksiksiz yerine getirdi” dedi. Erdoğan, “Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini 1 ay daha uzatıyoruz. Bugün itibariyle yaptığımız aşı sayısı 43 milyon doza yaklaştı. Son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumdayız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasında pandemi tedbirleri ile ilgili olan kısım şöyle:

-1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz.

-Müzikle ilgili kısıtlamaları 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur.

-Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

-Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

NATO ZİRVESİ

“NATO içinde Amerika’dan sonra en büyük ikinci orduya ve en kritik stratejik konuma sahip olan Türkiye sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmiştir. Bölgesel krizler, terör, yakın dönemde de salgın gibi kritik sınamalarda NATO’nun üzerine inşa edildiği ittifak ve dayanışma ruhunun önemi bir kez daha görülmüştür. Türkiye NATO’ya karşı sorumluluklarını bugüne kadar eksiksiz yerine getirdi. NATO Zirvesi boyunca geçekleştirdiğimiz görüşmelerde dayanışma ruhuna vurgu yaptık.

Kimi NATO üyelerinin ‘iyi terörist, kötü terörist’ ayrımının ne kadar yanlış, çarpık olduğunu ifade ettik. Suriye’de DEAŞ’a karşı tek gerçek ve netice verici mücadeleyi Türkiye’nin yaptığını herkese hatırlattık. Bu çerçevede 9 bine savaşçıyı sınır dışı ettiğimizi söyledik.  Güney sınırlarımızda bir başka terör örgütü üzerinden tehlikeli bir yapı oluşturma çabalarına asla izin vermeyeceğimizi kararlılıkla hatırlattık. Türkiye sınırları içinde ve ötesinde 9 milyonu bulan sığınmacıya sağladığı destek için katkı beklediğimizi anlattık.

Türkiye’siz bir NATO’nun varlığını sürdürmesi oldukça güçtür.”

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

“Biden ile yaptığımız görüşme ilk yüz yüze temasımız olduğu için önemliydi. Biden ile görüşmemizde karşılıklı pozisyonlarımızı tekrar ortaya koyduk. Biden ile bundan sonraki iş birliğimiz konusunda verimli bir görüşme yaptık. ABD ile üstesinden gelinemeyecek hiçbir meselenin bulunmadığı konusunda mutabık kaldık. Sayın Biden ile yakaladığımız bu güzel iklimi ülkelerimiz bakımından maksimum faydaya dönüştürmekte kararlıyız.”