Justin Bieber’a ‘çingen’ diyen Aleyna Tilki’nin soruşturmasında karar

Yayın tarihi: 26 Ocak 2023 Perşembe 8:53 am - Güncelleme: 26 Ocak 2023 Perşembe 9:12 am

Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber’a ‘çingen’ dedikten sonra şikayet sonucu ‘Roman vatandaşlarına küçümseyici konuştuğu’ iddiasıyla şikayet edilen Aleyna Tilki hakkındaki soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.

Şarkıcı Aleyna Tilki, Los Angeles’ta bir otelin kafesinde oturduğu esnada dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber’in yanına gelerek kulağına bir şeyler fısıldadığını anlatıp “Yanıma biri geldi, ayakkabıları güzeldi ama çocuk çingen yani” diye şarkıcıyı tanımadığını söylemişti.

Aleyna Tilki bu açıklamasının ardından Yılmaz U. isimli kişi tarafından Roman vatandaşlara yönelik küçümseyici konuştuğu iddiasıyla CİMER’e şikayet edilmiş, ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Sabah’ta yer alan habere göre; Sabah’ta yer alan habere göre; savcılık, ünlü şarkıcı hakkındaki soruşturmaya da son noktayı koydu. Şüpheli Tilki’nin üzerine atılı ‘Halkın bir kesimini oluşturan din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçunu işlediğine dair somut ve şüpheden uzak delil olmadığından takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı.

Aleyna Tilki’nin doktorundan açıklama