Junior NBA Türkiye Ligi başlıyor

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 1:10 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 1:19 pm

National Basketball Association ( NBA ) ile Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) arasında yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde Jr. NBA Türkiye Ligi başlıyor. Junior NBA Türkiye Ligi, erkekler ve kızlar için 30 ilk öğrenim okulunun 2011 – 2014 doğumlu çocukların katılımıyla yapılacak.

Jr. NBA Türkiye Ligi, her okulun bir NBA takımına eşleşmesi ile başlayacak ve aralık ayında gerçekleşecek finalle sona erecek.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısında okulların NBA takımlarıyla eşleşmesi gerçekleştirildi. Turnuva okulların bölgelerine göre NBA’deki gibi 2konferans grubuna ayrılacak. İlk sekize giren okullar daha sonra birbirleriye eleme usulü oynayacak. Final ocak ayında gerçekleşecek.

HEDEF ANADOLU

BİDEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat ‘BİDEV sadece bir vakıf değil, basketbola gönül vermiş, Türk basketbolunun gelişmesine katkı sağlamak için bir araya gelmiş bir aile. Çocuklar ve gençler için fırsat eşitliği yaratarak zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. BİDEV olarak basketbolu, aydın ve nitelikli bireyler yetiştirmek için bir araç olarak görüyor, ilk adımı BİDEV ve NBA iş birliği ile atarak erkekler ve kızların geleceği için önümüzdeki yıllarda büyüyecek bir BİDEV-Jr.NBA Ligi programının başlangıcının heyecanını yaşıyoruz. Bu iş birliğimizi ilerleyen dönemde Anadolu’da da hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.’ dedi.

Dino Radja Jr. NBA Türkiye Ana Bilim Okulları

Jr. NBA Türkiye etkinliğine, 1991 yılında FIBA’nın En Büyük 50 Oyuncusundan biri seçilen ve EuroLeague’e En Çok Katkıda Bulunan 50 Oyuncusu arasına giren Basketbol Onur Listesi’nde yer alan Dino Radja da katıldı.

Kura çekimleri yapıldı. Ana Bilim Okul takımı Orlando Magic adıyla Jr. NBA Türkiye turnuvasına katılacak.