JPMorgan’dan Türkiye için enflasyon ve faiz tahmini! ‘2024’te tavan yapacak’

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 6:31 am - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 8:04 am

JPMorgan, Merkez Bankası’nın gelecek yılki temel faiz oranı tahminini yüzde 40’tan yüzde 45’e çıkardı. Şirkete göre enflasyon da Mayıs 2024’te tavan yapacak.

ABD merkezli yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi JPMorgan, Türkiye’de yıllık enflasyon oranının 2024 mayıs ayında tavan yaparak yüzde 73’e çıkacağı tahmini yaptı. JPMorgan Türkiye için yıl sonu enflasyon oranı tahminini de güncelledi ve yüzde 62’den 65’e çıkardı.

Banka ayrıca, yüzde 35’te tuttuğu yıl sonu politika faizi tahminini, riskler gördüğü için yukarı yönlü değiştirdi. Euronews’in aktardığına göre şirket, Merkez Bankası’nın gelecek yılki temel faiz oranına ilişkin tahminini de revize edip yüzde 40’dan yüzde 45’e çıkardı.

JPMorgan uzmanı Fatih Akçelik ise müşterilere gönderdiği notta, ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE), enflasyondaki düşüş sürecinin uzun süreceğini gösterdiğini belirterek “Enflasyonun kalıcı olmasını beklediğimizden, Mart 2024’teki yerel seçimlerden sonra enflasyonist baskılara karşı daha fazla parasal sıkılaştırma öngörüyoruz” dedi.

Enflasyon bilmecesi! TÜİK aylıkta ENAG’ı geçti yıllıkta iki kat gerisinde

Merkez Bankası’ndan bir faiz artırımı daha