Jose Mourinho’lu Fenerbahçe ilk maçını kazandı

Yayın tarihi: 29 Haziran 2024 Cumartesi 12:52 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2024 Cumartesi 12:52 pm

Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetiminde çıktığı Romanya ekibi Petrolul Ploiesti’yi 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetimindeki ilk kez maça çıktı. Hazırlık karşılaşmasında Mehmet Topal’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Petrolul Ploiesti’yi konuk eden sarı-lacivertliler Edin Dzeko ve Miha Zajc’ın golleriyle karşılaşmadan 2-1’lik zaferle ayrıldı.

Maçın 35. dakikasında Bratu’nun vuruşuyla top ağlara gitti ve Petrolul Ploiesti 1-0 öne geçti. Bu golden 6 dakika sonra Edin Dzeko sahneye çıktı. Cengiz Ünder’in pasında Dzeko, 41.dakikada maça dengeyi getiren golü kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe’de ilk yarıda şans bulan Luan Peres, Edin Dzeko, Yiğit Efe, Krunic, Mert Hakan, Fred, Cengiz Ünder ikinci yarı oyundan çıktı. Bu isimlerin yerine Levent Mercan, Zeki Dursun, Umut Nayir, Bartuğ, Zajc, Crespo, Emre Mor oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe karşılaşmanın 57. dakikasında Miha Zajc’ın serbest vuruştan bulduğu golle 2-1 öne geçti.

Karşılaşmada başka gol olmadı, maç 2-1’lik skorla sona erdi.

Karşılaşmayı Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç, Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hamdi Akın, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Cenk Öztanık ve Alper Alpoğlu ile Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco da izledi.

FENERBAHÇE İLK HAZIRLIK ETABINI TAMAMLADI

Bu müsabakayla yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını tamamlayan Futbol A Takımımız, İstanbul’a dönecek ve yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabı için 2-13 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’nın Graz kentinde kamp yapacak.

FENERBAHÇE’NİN HAZIRLIK MAÇLARI

Avusturya kamp programı dahilinde oynanacak maçlar şu şekilde;

6 Temmuz Cumartesi:

Fenerbahçe – Admira Wacker
19:00 (Yerel saat)
BSFZ ARENA

10 Temmuz Çarşamba:

Fenerbahçe – Hajduk Split
19:00 (Yerel saat)
Merkur Arena

13 Temmuz Cumartesi:

Fenerbahçe – Strasbourg
18:30 (Yerel saat)
Merkur Arena

Kaynak: HABER MERKEZİ