Jose Mourinho tarihe geçti! Bir daha olması zor başarı…

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 8:44 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 8:46 am

Roma, Feyenoord’u 1-0 mağlup ederek ilk kez bu sezon düzenlenen UEFA Konferans Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı. Teknik direktör Jose Mourinho da bir ilki başararak tarihe geçti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde Roma ile Feyenoord kozlarını paylaştı. Mücadeleyi 1-0 kazanan Roma, UEFA Konferans Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı. Karşılaşmanın 32. dakikasında Zaniolo’nun golüyle öne geçen Roma, devreye avantajlı girdi. Maçın ikinci yarısında iyi savunma yapan İtalyan ekibi, Feyenoord’a karşı kalesini gole kapattı ve kupayı kazandı. İlk kez bu yıl düzenlenen UEFA Konferans Ligi’ni Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma kazanmıştı.

UEFA Konferans Ligi’nin ilk şampiyonu belli oldu

BİR İLKİ BAŞARDI

Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi’ni kazanan ilk teknik direktör oldu. Ayrıca Portekizli teknik adam, Giovanni Trapattoni’nin ardından 5 Avrupa kupası kazanan tarihteki ikinci teknik direktör oldu.

– UEFA Kupası: Porto – 2003
– Şampiyonlar Ligi: Porto – 2004
– Şampiyonlar Ligi: Inter – 2010
– Avrupa Ligi: Manchester United – 2017
– Konferans Ligi: Roma – 2022

“ARTIK ÖZEL BİRİ DEĞİLİM”

Final maçından önce Jose Mourinho, ‘Special one’ (özel biri) lakabının artık bir anlam ifade etmediğini söyledi ve onu “geride kalmış” olarak nitelendirdi. Portekizli teknik adam, Porto ile Şampiyonlar Ligi’ni kazandıktan sonra Chelsea’de görevi devralmış ve ilk basın toplantısında medyaya kendisini Avrupa şampiyonu ve “özel biri” olarak tanıtmıştı. Fakat UEFA Konferans Ligi’ni kazanarak tarihe geçen Mourinho için futbol otoriteleri hala ‘özel biri’ olarak nitelendiriyor.