Jorge Jesus imzayı attı! İşte Portekizli teknik adamın yeni takımı

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2023 Pazar 10:41 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 10:41 am

Fenerbahçe’yle Ziraat Türkiye Kupası final maçının ardından yollarını ayıran Portekizli hoca Jorge Jesus, Suudi Arabistan’ın Al Hilal takımı ile sözleşme imzaladı.

Süper Lig’de sezonu ezeli rakibi Galatasaray’ın ardından ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, sezon başında anlaşma sağlanan Portekizli Teknik Direktör Jorge Jesus’la yolları ayırma kararı almıştı. Sarı lacivertli ekipten ayrıldıktan sonra teklifleri değerlendiren deneyimli hoca, Suudi Arabistan takımı Al Hilal ile 1 yıllık sözleşmeye imza attı.

AL HILAL’LE BİR YIL DAHA

Jesus, daha önce Haziran 2018-Ocak 2019 arasında da Suudi Arabistan ekibini çalıştırmış ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı. Al Hilal ile 25 maça çıkan deneyimli teknik direktör, 20 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşamıştı.

Al Hilal bu yaz transfer döneminde Kalidou Koulibaly ve Rúben Neves gibi iki önemli oyuncuyu kadrosuna katmıştı. Ayrıca Malili yıldız oyuncu Moussa Marega da Suudi Arabistan ekibinde top koşturuyor.

FENERBAHÇE KARNESİ

Fenerbahçe ile geçen sezonu 2. sırada tamamlayan Jesus, 2.21 puan ortalaması tutturdu. Sarı-lacivertli takımda 52 maça çıkan Portekizli hoca, 35 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı.

68 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı daha önce Benfica, Flamengo, Sporting, Braga gibi önemli kulüpleri de çalıştırdı.

Jorge Jesus ile ayrılığın perde arkası oraya çıktı! Ali Koç istedi