Joker filminin devamı gelecek

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2021 Pazar 12:51 pm

Görünüşe göre Warner Bros, Joker 2 filmini geliştirmeye devam ediyor. Onlarca yıldır sonsuz sayıda Joker tasviri varken, Joker’in kendi filmin sahip olması Joaquin Phoenix’in başrolüyle ancak 2019 yılında gerçekleşti.

Yönetmenliğini Todd Phillips’in üstlendiği Joker, Arthur Fleck’in hikayesini ve karanlık bir karakter çalışması olarak nasıl ikonik Joker’e dönüştüğünü anlatıyordu. Plan, bir Joker serisine başlamak yerine, bu hikayeyi her zaman tek bir film haline getirmekti ancak 2019 yılında bir takip filmi ile ilgili söylentiler çıkmaya başladı. Şimdiye kadar olay örgüsüyle ilgili hiçbir ayrıntı açıklanmadı ve senaryoyu kimin yöneteceği ve yazacağı hakkında bir açıklama yok.

joker

 

Joker’in başarısının en büyük bileşenlerinden biri, dünya çapındaki gişe sonuçlarıydı. Joker, neredeyse 80 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 1.07 milyar dolar kazandı ve bu, filmi, DC markasına dayalı Warner Bros.‘un en büyük ticari başarılarından biri haline getirdi. Ancak Joker’in finansal başarısı, stüdyonun devam filmi peşinde koşmasının tek nedeni değil. Caped Crusader medyada olduğu sürece, Batman her zaman TV şovları, filmler, video oyunları veya ticari ürünler olsun, stüdyonun en popüler kahramanlarından biri olmuştur. Joker bir Batman filmi olmamasına rağmen, hala DC Universe’nin Batman ile ilgili kısmından geliyor.

Bu da ana akım izleyicilerin hala ilgisini çeken bir şey. Joker 2 filmi Gotham Şehri’ni ve Batman’inin neye benzeyebileceğini, özellikle de Arthur ve genç Bruce’un etkileşimine odaklanacak. Şubat 2020’de Phoenix, Kara Şövalye’deki Joker rolüyle 2009’da ölümünden sonra Oscar kazanan Heath Ledger’ın ardından Joker rolüyle Akademi Ödülü kazanan ikinci aktör oldu. Phoenix’in En İyi Erkek Oyuncu ödülü, Joker’in aldığı 11 Akademi Ödülü adaylığından biriydi. Oscar’ın dışında Joker, birden fazla ödüle aday gösterildi ve Phoenix’in Sinema Dramasında En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre alması da dahil olmak üzere çeşitli kategorilerde kazandı. Warner Bros.’un, ilgi çekici bir hikayenin yanı sıra finansal ve kritik başarı potansiyeli olan Joker 2 üzerine çalışması oldukça mantıklı.

Samsung Galaxy M11, Android 11 güncellemesini aldı