Joker 2’nin vizyon tarihi belli oldu

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 10:30 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 3:43 pm

Joker: Folie a Deux, yani Joker: İki Kişilik Delilik adını taşıyan filmde Joaquin Phoenix’e Lady Gaga eşlik edecek.

Son yıllarda sinema severlerle buluşan en iyi çizgi roman uyarlamalarından biri olan Joker, sinema severler tarafından beğeniyle karşılanmış ve dünya genelinde 1.07 milyar dolar gişe yaparak tüm zamanların en kârlı filmlerinden birine dönüşmüştü.

Joaquin Phoenix’in muhteşem bir performansa imza attığı Joker ilk başta tek filmlik bir hikaye olarak planlanmış olsa da gişede yakalanan büyük başarı, devam filmini beraberinde getirdi. Filmin senaristi ve yönetmeni olan Todd Phillips de bu fikre sıcak bakınca Joker 2 için hazırlıklara başlandı. 2019’da çıkan Joker’ın vizyona girmesinden kısa süre sonra hazırlıklarına başlanan bu devam filmi, sonunda şekillenmeye başladı.

joker

 

Hatırlayacak olursanız, geçtiğimiz günlerde ilk filmin yönetmeni Todd Phillips, Instagram hesabında yaptığı paylaşımla Joker 2’yi resmen duyurmuştu. Phillips, devam filminin isminin ise Joker: Folie a Deux, yani Joker: İki Kişilik Delilik olacağını duyurmuştu. Phillips’in bu açıklamasından kısa süre sonra çıkan haberler, filmin müzikal türünde olacağını ve filmde Harley Quinn’i canlandırması için Lady Gaga ile görüşüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

Ortaya çıkan bu bilgilerle birlikte daha da merak edilen bir projeye dönüşen Joker 2 için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte filmin vizyon tarihi de belli oldu. Yeni Joker filmi, 4 Ekim 2024’te vizyona girecek.

Meta yönetiminde kritik ayrılık