‘Joe Biden Erdoğan’a sarılırken ciciydi, darılınca öcü oldu’

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 12:41 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 12:41 pm

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, ABD Başkan adaylarından Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili 7 ay önceki “Erdoğan’ı darbeyle değil seçimle yeneceğiz” sözlerinin gündeme getirilmesiyle ilgili, “Biden Erdoğan’a sarılırken Cici Biden! Dost Biden! Kardeş Biden! Yandaş Biden diyorlardı. Biden Erdoğan’a darılırken Öcü Biden! Darbeci Biden! Ahlaksız Biden Dengesiz Biden diyorlar” diye yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, bugünkü köşe yazısında ABD Başkan adaylarından Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili 7 ay önceki “Erdoğan’ı darbeyle değil seçimle yeneceğiz” sözlerinin gündeme getirilmesini yazdı.

Doğru, “Emperyalizm, sizi kullandı. Gerçeği söyleyin. Halk sizden de duysun. Biden Erdoğan’a sarılırken Cici Biden! Dost Biden! Kardeş Biden! Yandaş Biden diyorlardı. Biden Erdoğan’a darılırken Öcü Biden! Darbeci Biden! Ahlaksız Biden Dengesiz Biden diyorlar. Baydın’ın Erdoğan’a arkadaşı, yoldaşı, sırdaşı, kardeşi, kadim dostu gibi sarılırken görüntülü fotoğrafının ne zaman, nerede, ne münasebetle çekildiğini merak ettiniz mi? 2016 yılında. “Working Visit” yani “Çalışma Gezisi” demişlerdi ve Baydın, Erdoğan’a ABD’nin başkenti Washington’da sarılmıştı. Baydın, o yıllarda Başkan Obama’nın yardımcısıydı ve ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’ne göre Emperyalizm, tıpkı Irak’ın kuzeyinde olduğu gibi Suriye’nin de kuzeyinde ‘Bir Kürt Özerk Devleti’ kurmayı hedefine koymuştu” ifadelerini kullandı.

Necdet Saraç: Sıkışan AKP, Biden’ın açıklamalarını 7 ay sonra koza dönüştürmeye çalıştı

“Yani diyor ki Biden, ‘Türkiye’deki unsurlarımızdan FETÖ üzerinden darbeyle Erdoğan’ı devirmeye çalıştık olmadı, halk izin vermedi” diye yazan Doğru, “O günlerde pek rastlanmayan bir yüksek dozlu “sarılma örneği” daha yaşamıştık. Başbakan Erdoğan ameliyat olmuş ve işte bu CİCİ Biden, Üsküdar’da Erdoğan’ı evinde hasta yatağında ayakkabılarını kapıda çıkartıp ziyaret bile etmişti. Anlayacağınız! O kadar CİCİ’ydi! Darılma, Erdoğan’ın Haziran seçimlerinde halk desteğini kaybedip, partisi tek başına iktidar olamayacak duruma düşünce tavır değiştirmesiyle başladı. “Analar Ağlamasın”a son verildi. Dolmabahçe’de kurulan masa devrildi, Diyarbakır’ın altına oyulmuş terör tünelleri bombalandı. İşte o zaman mister Baydın da darılma belirtileri ortaya çıktı. Sarılırken CİCİ’ydi! Darılırken ÖCÜ oldu! Oysa Emperyalizm; “sarılırken de öcü, darılırken de öcü”dür. Onun size “cici görünmesi” sizi aldattığının, kullandığının kanıtıdır, belgesidir, işaretidir. Son örnek, bunun ispatıdır. Emperyalizm, sizi kullandı. Gerçeği söyleyin! Halk sizden de duysun!” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’li Biden mevzusunun aslı ne?