Joe Biden: Bedelini ödeteceğiz

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2021 Cuma 12:28 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2021 Cuma 12:43 am

IŞİD’in Kabil’de düzenlediği saldırıların ardından onlarca kişi hayatını kaybetmişti. ABD Başkanı Joe Biden peş peşe gelen patlamaların ardından açıklama yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Durumu anbean takip ediyoruz. Sürekli güncellenen bir durum var. Hayatını kaybeden ABD askerleri bizim için kahraman olarak anılacaktır. Dünya tarihinde hiç görülmemiş bir tahliye sürecinin içinde bulundular. 70 binden fazla insanı tahliye ettiğimizi söyleyebilirim.

Eşimle birlikte kalbimizin acıdığını ifade etmek isterim. Dünyadaki önemli bir askeri gücü elinde bulunduran bir ülke olarak geçtiğimiz 6 ay içerisinde görüntüye baktığımız zaman eve dönen askerleri, Irak’taki askerin eve dönüşünü düşünüyorum. Bir sürü dersler çıkardık. Büyük bir karadeliğe çekilmiş gibi hissediyoruz ve buradan çıkış göremiyoruz.

“BUGÜN KAYBEDİLEN CANLAR ÖZGÜRLÜK ADINA KAYBEDİLMİŞ CANLARDIR”

Orada bir sorumluluğumuz var. O kahramanların ailelerine karşılık sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukları yerine getireceğiz. Bugün kaybedilmiş canlar özgürlük adına kaybedilmiş canlandır.

“SİZİ BULUP HER ŞEYİN HESABINI SORACAĞIZ”

Unutmayacağız, affetmeyeceğiz ve sizi bulup her şeyin hesabını soracağız. Geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde birçoğumuz şunu düşünmüş olabilir. IŞİD’in gözleri açıldı. Art arda üzerimize bu saldırıyı yapmayı planlıyorlardı. Bu misyon bizim için çok tehlikeliydi. Bu misyonu bu noktaya kadar yürütmeyi başardık. Bu şekilde ilerleyeceğini biliyorduk. Bu saldırıları bekliyorduk. Tahliye sürecini devam ettireceğiz ve misyonumuzu tamamlayacağız.

Herhangi bir IŞİD tehdidi geldiğinde karşılığını gerektiği gibi vereceğiz. Amerika bundan etkilenmeyecek ve güvenimiz tam bir şekilde kurtarabildiğimiz Amerikalı ve Afgan müttefikleri oradan tahliye edeceğiz.

Amerika böyle bir gövde gösterisine boyun eğmeyecek ve tüm ABD’liler bölgeden kurtarılacak.

Kabil’de peş peşe patlamalar! Çok sayıda ölü var