J&J, 5 güneş kremini piyasadan çekti: Acilen bırakın

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2021 Perşembe 2:46 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 Perşembe 3:22 pm

ABD merkezli ilaç devi Johnson Johnson, ‘benzen’ isimli kanserojen madde tespit edilen 5 güneş kremini piyasadan çekti, “Kullanımı acilen bırakın” uyarısında bulundu.

Son 1 yıl içerisinde geliştirdiği Covid-19 aşısıyla sık sık adından söz ettiren ve bünyesinde pek çok ünlü markayı barındıran ABD merkezli ilaç şirketi Johnson & Johnson, bu kez bir toplatma kararı ile gündemde.

Piyasaya sürülen bazı güneş kremlerinde uzun süreli kullanım sonucunda kansere neden olabilecek benzen maddesinin tespit edilmesinin ardından firma, söz konusu kremleri piyasadan toplatma kararı aldı.

‘KULLANIMA ACİLEN SON VERİN’ UYARISI

İçinde benzen olduğu tespit edilen Aveeno Protect Refresh, Beach Defense, CoolDry Sport, Invisible Daily Defense ve UltraSheer aerosol güneş kremleriyle ilgili açıklama yapan firma söz konusu maddenin bağımsız bir araştırma firması tarafından tespit edildiğini ve bu maddenin ürünlerin içerisine nasıl girdiğinin araştırıldığını ifade etti.

İlaç devi, toplatılan güneş kremlerinin kullanımına acilen son verilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

BENZEN NEDİR?

Benzen, aren veya aromatik hidrokarbonlar olarak adlandırılan organik bileşikler sınıfının en basit üyesidir. Renksiz, alevlenebilen bir yapıya sahiptir. Araba tamiri, baskı ve boya sektöründe çalışan dünya çapında milyonlarca işçinin maruz kaldığı bir kimyasal olan benzene pek çok kişi zayıf havalandırılan fabrikalarda, atölyelerde yapıştırıcı, çözücü ve temizlik maddeleri nedeni ile maruz kalmaktadır.

Johnson&Johnson’a ABD’den rekor ceza!