Jinekomasti

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 7:31 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 7:31 pm

Jinekomasti Nedir?

Jinekomasti erkeklerde östrojen ya da testestoron hormonlarının dengesiz olması ile birlikte meme dokusundaki anormal fakat iyi huylu büyümeye verilen isimdir. Kimi vakalarda tek memeyi etkilerken kimi vakalarda ise iki memeyi birden etkilemektedir. Düzensiz olarak birbirinden farklı boyutlara açması da mümkündür. Herhangi bir yaş düzeyi olmayan jinekomasti yeni doğanlar, ergenlik çağındaki bireyler ve yaşlı erkeklerde olabilmesi mümkündür.

Jinekomasti ciddi bir sorun değildir fakat bu durumla baş etmek bireyler için zor hale gelebilir. Kimi jinekomasti problemi yaşayan kişilerde göğüslerinde ağrı yer almaktadır. Bazı vakalarda ise bireylerde utanma duygusu ortaya çıkmaktadır.

Sokağa Çıkma Yasağı Dönemlerinin Erkeklerde Jinekomasti Etkileri

Erkeklerde jinekomasti son zamanlarda sık rastlanılan bir durum haline gelmiştir. Hem GDO’lu gıdalar hem çevresel etmenler hem de hormonların etkisiyle birlikte pek çok kişinin karşılaştığı bir durum haline gelmiştir. Kimileri bu durumla barışık olmaya çalışsa da, erkeklerin büyük çoğunluğu jinekomastiden rahatsızlık duymaktadır. Tatilde, havuzda, denizde ya da sporda göğüslerinin belirgin olmaması için hareketlerine dikkat etmektedir. Aynı zamanda pek çok zaman dar kıyafetler tercih etmemektedirler.

Jinekomastiden Nasıl Kurtulunur?

Günümüzde jinekomasti pek çok erkeğin yaşadığı bir sorun haline gelmiştir. Jinekomasti genellikle pek çok kişi için kendiliğinden geçmesi beklenen bir durumdur. Üç yılın sonunda geçmeyen bu problemin altında yatan neden araştırılarak tespit edilmelidir. Tedavisi için birden fazla seçenek bulunmaktadır.

Erkeklerde fazla ilerlememiş ve başlangıç aşamasında olan jinekomasti için ilaç tedavisi uygun görülmektedir. Erken dönemlerde teşhis edilen meme büyümesi bu tedavi ile etkili şekilde giderilir. Kimi ilaçlar ise genellikle yaşlı olan erkekler için meme büyümesi problemini ortadan kaldırırken testeron hormonu düşük olan kişiler içinde etki sağlamaktadır.

Jinekomasti sorunun kesin olarak çözümlenmesi için ise ameliyat tedavisi gerekmektedir. Jinekomasti türüne göre ameliyat tedavisi farklılaşabilir. Jinekomasti tedavisinde ilk önce meme yapısı keşfedilir. Meme dokusu eğer aşırı büyük değilse liposuction yöntemi ile yağ dokusu içeriden alınır. Daha sonrasında ise meme başı hala büyük ve belirgin kalıyorsa meme başının altından bir kesi ile meme bezi alınmaktadır. Eğer ki ileri derecede büyük ve sarkık memelere sahip bir kişi ise yağ ve meme bezinin alınması yeterli olmayacağı için meme dokusunun üzerindeki deride alınmaktadır. Meme başında uygun şekilde küçülterek gereken estetik görüntü verilmektedir. İkinci işlemin tek dezavantajı ise göğüs kafesinde oluşan ince bir çizgidir. Fakat genellikle pek çok erkek için ciddi bir görsel sıkıntı oluşturmamaktadır.

Jinekomasti Ameliyattan Sonra Tekrar Eder Mi?

Jinekomasti ameliyatından sonra kanser ya da hormon bozukluğu gibi tıbbi bir sorun olmadığı durumlarda meme tekrar büyümez. Genellikle jinekomastinin nedeni ergenlik çağında alınan kilolardır.

Ergenlik çağının yanı sıra kişi eğer çok fazla kilo almazsa jinekomastinin tekrar oluşma ihtimali de azalır. Yaşlılarda ise aşırı kilo alma ile jinekomastinin tekrarlanma riski ortaya çıkarır.

Dünyada ve Türkiye’de Jinekomasti

Jinekomasti Yunanca bir kelimedir. Anlamı ise kadın gibi göğüslere sahip olmak olarak bilinir. Modern dünyanın getirileri ile birlikte yanlış beslenme, genetik faktörler, aşırı kilo alma ya da verme gibi pek çok etmen ile birlikte erkeklerde meme büyümesi ortaya çıkmaktadır. Belirgin olan meme imanını ortadan kaldırmak için ise estetik ameliyatlar tercih edilmektedir. Dünyada ve Türkiye’de jinekomasti tedavileri oldukça gelişmiştir. Sizde jinekomasti ameliyatı olarak bu sorundan kurtulmak istiyorsanız ankaraestetikcerrahi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Jinekomasti Ameliyatında Uzman Plastik Cerrahın Önemi

Jinekomasti ameliyatı sonrasında sorunsuz bir işlem ile karşılaşmak istiyorsanız tercih ettiğiniz plastik cerrahinin alanında uzman olmasına özen göstermelisiniz. Ameliyat sonrasında oluşan ödemler kişiyi tedirgin etse de kısa sürede bunlardan kurtularak yüz güldürücü işlemler ile karşılaşmak mümkündür. Kimi plastik cerrahlar uygulama esnasında yaşadığı problemlerden dolayı memeyi yeterince küçültmez ve bu durumda ikinci bir işleme gerek duyulabilir. Karşılaşılabilecek diğer bir sorun ise liposuction sonrasında oluşan çöküntü ya da dalgalanmalar olabilir. Sizde iyi bir planlama ve titiz bir cerrahi ile jinekomasti problemini en aza indirmek istiyorsanız Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu ile iletişime geçebilirsiniz.

Jinekomasti Ameliyatının Fiyatları 2021

Günümüz şartlarında estetik ameliyat fiyatları oldukça ulaşılabilir hale gelmiştir. Hem pek çok kişi tarafından tercih edilmesi hem de plastik cerrahların sayılarının artması ile birlikte fiyatlarda Herkese uygun hale getirilmiştir. Jinekomasti ameliyatı fiyatları 2021 yılı için bilgi almak istiyorsanız https://www.ankaraestetikcerrahi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.