Jigolo olmak isteyenleri kandıran 11 kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 4:21 pm - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 4:22 pm

Karaman merkezli İzmir ve İstanbul’da yapılan jigolo dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 11’i tutuklandı, 4 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Karaman’da Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan yüksek miktarda para kazanma vadiyle jigolo olmak isteyenleri kandıran bir suç örgütünün olduğuna yönelik suç duyurusunun ardından ekipler harekete geçti. Ekiplerin yürüttükleri çalışmaların ardından suç örgütü üyelerinin, telefonla ulaştıkları kişilere, jigololuk sayesinde yüksek miktarda para kazanmaları vaadiyle tuzağa düşürüp, dolandırdığı tespit edildi.

Polis, yaptığı araştırmada şüphelilerin dolandırıcılık olaylarını İstanbul Esenyurt ilçesinde farklı adreslerdeki ofislerden, telefonla ulaştıkları kişilere jigololuk sayesine yüksek miktarda para kazanabilecekleri ve bu sisteme dahil olmak için de verdikleri banka hesaplara yüksek miktarlarda para yatırmalarını söyleyerek yaptıklarını belirledi.

Yapılan teknik ve fiziki çalışmaların ardından Karaman merkezli İzmir ve İstanbul’daki 250 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise dolandırıcılık olaylarında kullanılan bilgisayarlar, cep telefonları, yabancı uyruklu vatandaşlar adına açılmış sim kartları, banka kartları, dijital materyaller ve bu suçtan elde edildiği düşünülen paralara el koyuldu.

‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ve ‘şantaj’ suçundan gözaltına alınan 15 kişi Ermenek İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerden 11’i sevk edildiği mahkemece tutuklandı, 4’ü de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Müritler tarikat ayini sırasında ateşe düştü