Jesus kırmızı kart gördü, penaltı kaçtı, gol iptal edildi! Fenerbahçe ve Adana Demirspor yenişemedi

Yayın tarihi: 2 Şubat 2023 Perşembe 10:17 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2023 Perşembe 10:22 pm

Ev sahibi takımın penaltı kaçırdığı, sarı lacivertlilerin golünün VAR’dan iptal edildiği maçta Adana Demirspor ve Fenerbahçe 1-1 berabera kaldı.

Süper Lig 22. Hafta karşılaşmasında Adana Demirspor, kendi sahasında Fenerbahçe’yi ağırladı. Karşılıklı pozisyonların yaşandığı ve tartışmalı pozisyonların olduğu maç 1-1 berabere bitti.

İLK YARIYA “VAR” DAMGASINI VURDU

14’üncü dakikada ceza sahasının önünde yükselen topu kafa vuruşuyla önüne düşüren Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş, sol ayakla sert bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Maçın Hakemi Ali Palabıyık VAR incelemesinde ise Mert Hakan Yandaş’ın topu elle kontrol ettiği sonucuna varıldı ve gol iptal edildi.

29’uncu dakikada Adana Demirspor’un sağ köşe gönderinden kullandığı kornerin ardından Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci’nin elle oynadığı şüphesiyle Maçın Hakemi Ali Palabıyık VAR’da inceleme yaptı ve penaltı kararı verdi.

32’nci dakikada Younes Belhanda’nın kullandığı penaltıyı son dönemlerde taraftarın tepki gösterdiği Fenerbahçe Kalecisi Altay Bayındır kurtardı.

GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

80’inci dakikada Adana Demirsporslu Svenson ceza sahasına atılan uzun topta Fenerbahçe Kalecisi Altay Bayındır ile çarpıştı. Maçın Hakemi Ali Palabıyık penaltı kararı verdi.
84’üncü dakikada penaltıyı kullanan Sherif Ndiaye skoru 1-0 yaptı.

88’inci dakikada sol kanattan hücumun yönünü değiştiren uzun topla ceza sahasına giren Fenerbahçeli Enner Valencia topu ağlara gönderdi. Maçın Hakemi Ali Kalkavan golle ilgili VAR’a giderek inceleme yaptı. Ali Palabıyık incelemenin ardından gol kararı verdi ve maça eşitlik geldi ve maç bu skorla sona erdi.

MAÇ SONRASI İTİRAZ EDEN JORGE JESUS’A KIRMIZI KART

Maçın son dakikalarında ceza sahasının önünden serbest vuruş bekleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Ali Palabıyık’dan kırmızı kart gördü.