Jeff Bezos, servetini ne yapacağı konusunda ilginç bir açıklama yaptı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 15 Kasım 2022 Salı 3:27 pm

Jeff Bezos, 124 milyar dolarlık dev servetini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Bu doğrultuda Dolly Parton’a 100 milyon dolar bağışladı.

Kurucusu olduğu Amazon’un yakaladığı büyük başarı sayesinde dünyanın en zengin insanlarından biri haline gelen, hatta bir dönem en zengin insan unvanının sahibi olan Jeff Bezos, servetini ne yapacağı konusunda ilginç bir açıklama yaptı. Bugünlerde sahibi olduğu Amazon’un yanı sıra uzay şirketi Blue Origin ile de zaman zaman gündeme gelen Bezos, servetini hayır kurumlarına bağışlamayı düşünüyor.

Bu hafta CNN’e bir röportaj veren Bezos, yaklaşık 124 milyar dolarlık servetinin büyük bir bölümünü hayır kurumlarına bağışlayacağını duyurdu. Partneri Lauren Sánchez ile bu kararı aldıklarını söyleyen Bezos, servetini bağışlamak için ölmeyi beklemeyeceğini, hala hayattayken servetinin büyük bölümünü bağışlayacağını söyledi.

Jeff Bezos

 

Jeff Bezos ve partneri daha şimdiden bu yönde hamleler yapmaya başlamış durumda. Courage and Civility Award adlı bir ödül ve ödülle birlikte 100 milyon dolarlık bir bağış veren çift, bu ödülün üçüncüsünü de sahibine ulaştırdı. Courage and Civility Award’ın üçüncü kazananı ve 100 milyon dolarlık bağışın sahibi müzisyen Dolly Parton oldu.

Lauren Sánchez, insanların Dolly Parton’ı düşündüğünde otomatik olarak gülümsediğini, Parton’ın insanları mutlu eden bir sanatçı olduğunu söyledi. Parton’ın bu mutluluğu başka insanlarla da paylaşmak istediğini söyleyen Sánchez, bu yüzden 100 milyon dolarlık bağışı vermek için daha iyi birini düşünemediklerini söyledi.

Volvo yeni elektrikli SUV’u EX90’ı tanıttı