TEM otoyolunda öğrenci servisi devrildi! 9'u öğrenci 10 yaralı TEM otoyolunda öğrenci servisi devrildi! 9'u öğrenci 10 yaralı

Gülmenin kalp krizi riskini azalttığına dair bilimsel araştırma Japonya'daki siyasetçileri harekete geçirdi. Japonya'nın kuzeyindeki Yamagata'daki meclis üyeleri bölgedeki bilim insanlarının yaptığı bir araştırma sonucunda zorunlu olarak günde bir kez gülünmesine karar verdi.

Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran muhafazakar Liberal Demokrat Parti tarafından önerilen yasa, Yamagata vatandaşlarının "kahkahanın sağlığa yararlı etkileri konusundaki anlayışlarını derinleştirmelerini ve günde bir kez gülmek gibi yollarla zihinsel ve fiziksel sağlığı şekillendirmek için çaba göstermelerini" hükme bağlıyor.

KAHKAHA GÜNÜ

Ayrıca işletmelere "kahkahalarla dolu bir işyeri ortamı geliştirmeleri" emredilirken, her ayın sekizinci gününü, özel bir gayretle teşvik edileceği "kahkaha günü" olarak belirlendi.

https://tele1.com.tr/japonyadan-deprem-bolgesi-icin-60-milyar-yen-kredi-1053851/

MUHALEFET KIZDI: GÜLMEK YA DA GÜLMEMEK DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

Ancak kararname Meclis'in muhalefet kanadındakileri kızdırdı ve anayasal koruma konusunda bir tartışmaya yol açtı. Japonya Komünist Partisi meclis üyesi Toru Seki, "Gülmek ya da gülmemek, düşünce ve inanç özgürlüğünün yanı sıra içsel bir özgürlük olarak anayasa tarafından güvence altına alınan temel insan haklarından biridir" dedi.

SAĞLIK SORUNLARI OLANLAR GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Muhalefetteki koalisyon adına açıklama yapan siyasetçi Satoru Ishiguro, "Sağlık sorunları nedeniyle gülme zorluğu yaşayanların insan hakları göz ardı edilmemeli" dedi.

YAPILAN ARAŞTIRMA ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Yamagata Tıp Fakültesi'nde görevli bilim insanları 5 yıl önce bir araştırma yapmış ve gülmenin kalp ve damar rahatsızlıkları riskini azalttığını ortaya çıkarmıştı. 17.152 insanın verilerinin incelendiği araştırma Journal of Epidemiology isimli dergide yayınlanmıştı.

Öte yandan Yamagata, gülme konusunda harekete geçen tek Japon bölgesi değil... Hokkaido, 8 Ağustos'u gülme günü olarak seçmişti. Japonca'da 8/8 "haha" olarak telaffuz edildiği için bu gün tercih edilmişti.

Kaynak: TELE1