Jandarmadan maden çalışmalarına direnen köylülere biber gazlı müdahale

Yayın tarihi: 27 Ekim 2020 Salı 4:23 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2020 Salı 4:26 pm

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Üçpınar, Yeşilkent ve Çiğdem köylerinde sabah saatlerinde jandarma eşliğinde maden arama sondajı çalışmaları için bölgeye gelen şirket görevlilerine yurttaşlar tepki gösterdi. Jandarmanın biber gazlı müdahalede bulunduğu 2’si kadın 10 köylü, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ünye’de daha önce iki kez maden arama sondajı çalışmaları için Üçpınar, Çiğdem ve Yeşilkent köylerinde gelen şirket görevlileri köylülerin tepkisi sonucu bölgeden çıkarılmıştı.

Bugün sabah saatlerinde jandarma eşliğinde bir kere daha gelen şirket görevlilerine köylüler direnmek istemiş fakat yollar kapatılmıştı. Fındık bahçelerinden geçerek bölgeye gelen köylüler ile jandarma karşı karşıya kalmış ve jandarma biber gazı ile müdahale etmişti.

Müdahale sonucu gözaltına alınan 2’si kadın 10 köylü serbest bırakıldı. Gazdan etkilenen köylülerin ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ANKA’nın konuşan bir köylü, maden şirketinin, köylülerin tepkisine rağmen çalışmalarını sürdürmeye devam ettiğini, jandarmanın ise köye giriş çıkış yollarının hala kapalı tuttuğunu belirtti.