Jailbreak sayesinde Android’i iPhone üzerinde kullanın

Yayın tarihi: 7 Mart 2020 Cumartesi 12:57 pm - Güncelleme: 7 Mart 2020 Cumartesi 12:57 pm

iOS kapalı bir işletim sistemi olmasına karşılık, güvenlik açıklarını kullanarak iOS cihazlara Jailbreak işlemi uygulanabiliyor. Belli başlı iOS sürümlerinde çalışan Jailbreak sayesinde sisteme çeşitli tweakler yükleyerek iOS’i kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu kişiselleştirmeler bugün resmen boyut atladı diyebiliriz.

Jailbreak sayesinde Android’i iPhone üzerinde kullanın. Hackerlar, Project Sandcastle isimli proje sayesinde iPhone üzerinde Android kullanmayı mümkün kılmayı başardı. Şimdilik Beta aşamasında olan bu işlem sadece iPhone 7 modellerine uygulanabiliyor. Önümüzdeki dönemde stabil sürümünün yayınlanmasını beklediğimiz bu projenin ne kadar devam edeceği ise henüz bilinmiyor.

Yayınlanan beta sürümünde; kamera, Bluetooth ve hücresel verinin çalışmadığı söyleniyor. Bu yüzden iPhone 7’ye Android kuracaksanız ana telefonunuza kurmamanızı ve yaşanabilecek tüm sorunlara hazırlıklı olmanız gerektiğini belirtelim.

Jailbreak

Apple’ın bu proje için şimdilik bir yaptırım kararının olup olmayacağını bilinmiyor. Muhtemelen sadece proje amaçlı olduğu için buna bir yaptırım uygulanamaz. Ancak Cupertinolu firma marka değerini zedelediği için projeye iptal kararı da çıkarabilir.

iPhone’da Android kullanman şimdilik büyük bir fantezi olarak görünüyor. Zaten hali hazırda stabil olan bir sürümün üzerine Beta aşamasında olan ve güvenlik tehditlerini muhtemelen barındıran bir işletim sistemi kullanmak pek mantıklı değil.

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kullanıcılar resmi olmasa da iPhone’lara Android yükleyebilmeli mi?

Instagram şifre kırma (2020)