Jaguar ve VW patent anlaşmazlığı mahkemeye gidiyor

Yayın tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 22 Kasım 2020 Pazar 11:18 am

2010’lara girerken Apple ve Samsung arasında başlayan yüz yıllık patent savaşlarının bir benzeri Alman ve Çin otomotiv devleri arasında başlıyor.

İngiliz Land Rover’ın da sahibi olan Çinli Jaguar ve VW arasında patent konusunda çıkan tartışma büyüyor. Jaguar, VW suvlarının kendine ait Terrain Response teknolojisini patent hakkı ödemeden kullandığını iddia ediyor.

Jaguar, ABD’ye VW araçlarının ithalinin yasaklanması için şimdi dava açmaya hazırlanıyor. Aynı davayı Apple da daha önce Samsung için açmıştı. İki teknoloji şirketi arasındaki tazminat davaları milyar dolarlık boyutlara ulaşmıştı. Samsung’un, Apple’ın kazandığı milyar dolarlık davanın tazminatını, inat olsun diye, bozuk parayla ödemesi bile gündeme gelmişti. Birbirlerinden bu kadar nefret etmeye başlayan şirket daha sonra barışıp tekrar ticarete başlamış, Apple Samsung işlemcileriyle telefon üretmişti.

Çinli şirketin iddiasına göre, Land Rover Discovery and Jaguar F-Pace’de kullanılan Terrain Response teknolojisi bu araçların rekabet gücünde önemli bir teknoloji. Ancak Volkwagen’in kendi SUV’larında kullanmak için bu teknolojiyi geri mühendislik yoluyla çaldığını dile getiriyor.

jaguar ve vw

Jaguar ayrıca, araçların her yer şekline uygun şekilde hareket etmesini sağlayan bu teknolojiyi geliştirmek için çok zaman ve para harcadığını da vurguluyor. Dolayısıyla, VW’dan büyük bir tazminat talebinde bulunması da mümkün görünüyor.

iPhone 12 Türkiye fiyatları açıklandı! Kesin bilgi yayalım

VW ise henüz bu iddialara yanıt vermiş değil ancak şirketin kendi teknolojisini orijinal olarak ürettiğini ve patent hakkı ihlal etmediğini savunacağı düşünülüyor.