Jack Dorsey, Vine uygulamasını sonlandırdığı için pişman.

Yayın tarihi: 24 Nisan 2022 Pazar 2:00 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 10:17 pm

Twitter tarafından 2013 yılından yayınlanan sosyal medya uygulaması Vine, çıktığı ilk dönemde kullanıcılardan büyük ilgi görmüş, kısa süre içinde günlük 200 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı.

Ancak kısa süre sonra uygulamanın büyümesi yavaşladı ve durma noktasına geldi. 2016 yılına geldiğimizde, Twitter ve o dönem şirketin başında yer alan Jack Dorsey, uygulamayı sonlandırma kararı aldı. O dönemde bu karar kaçınılmaz son gibi görünüyordu.

Vine

Ancak aradan geçen 6 yıl, bunun Twitter’ın en yanlış kararlarından biri olduğunu gösterdi. Çünkü Vine’ın öncülük ettiği kısa süreli video paylaşımı, sosyal medya platformlarının itici gücü haline geldi. TikTok ve Snapchat bu format üzerinden büyük başarı yakalarken, Instagram da Reels bölümü ile bu alana girdi. Bugün sosyal medya platformlarında zaman harcayan kullanıcıların büyük bölümü, zamanının çoğunu bu kısa süreli videolar arasında sörf yaparak geçiriyor. Hal böyle olunca, 2016 yılında sonlandırılmamış olsa bugün Vine’ın ne noktada olacağını düşünmeden edemiyoruz.

 

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su olan olan Jack Dorsey de kaçırılan bu dev fırsatın farkında. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, Vine’ı özlediğini söyleyen bir kullanıcının mesajına cevap veren Dorsey, uygulamayı sonlandırmanın en büyük pişmanlığı olduğunu söyledi.

Elbette şirketin bugün de TikTok ve Snapchat’e rakip olabilecek bir uygulama geliştirmesi mümkün ama 2013’te bu pazara girerek elde ettiği üstünlüğü bir daha asla geri alamayacak. O yüzden Dorsey pişman olmakta hiç de haksız değil.