Jack Dorsey Twitter hakkında konuştu

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 3:44 pm

Jack Dorsey, Elon Musk yönetimi devraldığında Twitter’ın CEO’su olarak görevine iade edileceğine dair söylentileri bastırmaya çalışıyor.

Jack Dorsey Twitter hakkında açıklamalar yaptı. Çarşamba günü, pozisyonu istemediğini söylemeden önce, kurucu ortağı olduğu şirkete liderlik etmek için geri döneceğini iddia eden birine yanıt olarak “Hayır, bir daha asla CEO olmayacağım” tweetini attı.

 

Başka bir yanıtta Dorsey, belki de Twitter‘ı geleneksel bir sosyal ağdan ziyade merkezi olmayan bir protokole dönüştürmeyi amaçlayan bir proje olan Bluesky’ye atıfta bulunarak “sonuçta hiç kimsenin” Twitter‘ın CEO’su olmaması gerektiğini söylüyor.

Jack Dorsey

 

Dorsey, Twitter‘daki liderlik rolüyle ilgili çekişmeli bir geçmişe sahip. Şirketin yönetim kurulu, şirketin kurulmasına yardım etmesinden sadece iki yıl sonra (kurulda kalmasına rağmen) 2008’de CEO’luk görevinden onu kovdu. Dorset diğer iki CEO’’dan sonra, 2015’te CEO pozisyonuna geri döndü, ancak 2020’de Twitter’ın yönetim kurulundaki bir grup yatırımcı dikkatsizliğini öne sürerek onu yeniden kovmak istedi, ancak Dorsey işini sürdürmeyi başardı. Ancak Kasım 2021’de tamamen net olmayan nedenlerle istifa etti.

 

Dorsey’in ayrılmasından sonra Parag Agrawal, Twitter’ın yeni CEO’su oldu. Ancak bu noktada, onun da ömrü uzun gibi görünmüyor. Elon Musk’ın, şirketin satın alınması gerçekleştikten sonra geçici CEO olarak görev yapacağı söyleniyor. Fakat Musk meşgul bir insan – SpaceX ve Tesla’yı da yönetmesi gerekiyor, bu yüzden CEO’luk için başka birini bulması da muhtemel.

Android 13 yüklü Google Pixel 6 Pro Geekbench’te görüldü