Jack Dorsey attığı ilk tweet’i açık arttırmaya çıkardı

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 7 Mart 2021 Pazar 11:26 am

Twitter’ın kurucularından biri olan Jack Dorsey , platformu üzerinden attığı ilk tweeti satma kararı aldı. Tweet açık arttırmaya çıkarıldı. İşte detaylar.

Kripto paraların hayatımıza girmesi pek çok şeyi değiştirdi. Değişen şeylerden birisi de elbette para sistemi oldu. Şimdiye kadar alış-veriş için para, altın ve benzeri kabul gören şeyleri kullanıyorduk. Lakin artık işin içerisine kripto paralar girmiş durumda.

Kripto paraların git gide yaygınlaşmasıyla birlikte artık dijital şeyleri de satmak mümkün olacak. Bu sava en güzel örnek ise Jack Dorsey’in attığı ilk tweet’i satışa çıkarması.

Bilindiği üzere Dorsey Twitter’ın kurucularından biri. Dolayısıyla platformdaki ilk tweetin de sahibi.

Jack Dorsey

Dorsey attığı tweeti Valuables platformunda non-fungible token (NFT) olarak açık artırmaya çıkardı. Tweet için verilen son teklif ise 1.5 milyon dolardı. Elbette bu teklif sonradan artmış da olabilir. Gerçekten artık bu tarz dijital şeylerin satılacak olması çok enteresan.

Düşünsenize bir paylaşım yaptınız ve milyonlarca like aldı. İleride bir gün bu paylaşımınızı satıp paraya dönüştürebileceksiniz.

Belki şimdilerde değil ama önümüzdeki süreçte kripto paralar hayatımızın fazlasıyla fantastik bir hal almasını sağlayacak. Muhtemelen pek çok dijital varlık da kripto paralarla alınıp satılacak. Elbette bu söylemlerimizin gerçekleşmesi için biraz beklememiz gerekebilir. Keza henüz dünya kripto paralara tam anlamıyla hazır değil.

Türkiye’deki balinalar da harekete geçti! İşte tüm detaylar