Gençlerden çocuk istismarı tepkisi: Geleceğimizi çalma

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2019 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Cuma 12:04 pm

İzmir’de CHP Karşıyaka Gençlik Kolları üyeleri, çocuk istismarına tepki göstermek için Karşıyaka Çarşı’da toplandı. Yaklaşık 50 kişi ‘Geleceğimizi çalma’ pankartlarıyla açıklama yaptı.

CHP Karşıyaka Gençlik Kolları üyeleri, çocuk istismarına tepki göstermek için toplantı. CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır, yaptığı açıklamada son 10 yılda Türkiye’de çocuk cinsel istismarı ile ilgili dava sayısının 3 kat arttığını ifade etti ve şunları söyledi:

İstismar edilen çocuk sayısı 10 bin arttı

“TÜİK verilerine göre  geçtiğimiz yıllarda 74 bin 64 olan istismar mağduru çocuk sayısı, 83 bin 552’ye yükseldi. Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre ise önceki yıllarda  yüzde 42,5 olan çocuk cinsel istismar hükümlülerinin oranı yüzde 58,8’e çıkarak ciddi bir artış gösterdi. Ayrıca yine verilere göre Türkiye’de çocuk işçi sayısı  oldukça fazla. Bu gidişe bir son vermek zorundayız” dedi. İnanır, “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır.

”Halk pedofili ve istismara karşı bilinçlendirilmeli”

İdam ve hadım gibi konuların çözüm olmadığını söyleyen Burak İnanır, “Hele ki bir çocuğun fiziksel ve ruhsal çöküşünün ardından verilecek hiçbir ceza mevcut sorunu ortadan kaldırabilecek nitelikte değildir. Bu durumun ancak cezaların caydırıcılık teşkil edebilecek nitelikte ağırlaştırılması  ve çocukların güvenliğine yönelik yasaların daha korunaklı hale getirilmesi ile üstesinden gelinebilecektir. Bu da ancak ve ancak hukukun üstünlüğünü kabullenmiş bir Türkiye ile mümkündür.  Bu kanayan yaranın iyileşmesi için halk pedofiliye ve istismara karşı bilinçlendirilmeli. Çünkü zihniyetin değişmesi ancak bir önlem olabilir” dedi.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.