İzmirim Kart için ‘HES Kodu’ uyarısı: Son tarih 11 Ocak

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 11:02 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 11:02 pm

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, toplu taşımalarda kullanılan elektronik kartların 11 Ocak’a kadar HES kodlarıyla eşleştirilmesinin zorunlu olduğunu duyurdu.

Koronavirüs vakaları ve can kayıpları artmaya devam ederken salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler de arıtıyor.  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yurttaşların toplu taşımada kullandıkları elektronik kartları HES kodlarıyla eşleştirmeleri gerektiği aksti takdirde kartların kullanıma kapatılacağını söyledi. Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Köşger, şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’de bu işlemin yürütücülüğünü Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü yapıyor. Halkımıza çeşitli medya kanalları aracılığıyla duyurular yapılmıştı. 30 Ekim’de başlayan uygulama; ilk etapta 15 Kasım, sonra 30 Kasım’a son olarak da 11 Ocak’a kadar uzatıldı” 

“AKTİF KULLANILAN KARTLARIN DÖRTTE BİRİNE TANIMLAMA YAPILDI”

Uygulamanın koronavirüsün toplu ulaşım kaynaklı yayılımını engelleme noktasında önemini kaydeden Vali Köşger, “Halen aktif olarak kullanılan İzmirim Kartların, ancak dörtte birine kişisel HES kodu tanımlamasının yapıldığı bildirilmiştir. Tanımlamaları yapılmayan kartlar İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla toplu ulaşıma 11 Ocak’ta kapatılacaktır. Kıymetli İzmirli hemşehrilerime, bu tarihe kadar HES kodlarını, kullandıkları İzmirim Kartlara bir an önce tanımlamaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

Vali Köşger, eşleştirme yaptırmayan vatandaşların işlemlerini belediyenin internet adresinden, metro istasyonlarında, vapur iskelelerinde, çeşitli hizmet binalarında ve sosyal tesislerde bulunan dijital bilgilendirme kiosklarından; vapur iskelelerinde, aktarma merkezlerinde, Metro ve İZBAN istasyonlarında oluşturulan yardım masalarından yaptırabileceğini belirtti.