İzmir’de yardım çadırına polis operasyonu: 9 kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 7 Kasım 2020 Cumartesi 5:48 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2020 Pazar 12:24 am

İzmir’de depremzedelerle dayanışmak için çadır ve stant kuran ESP, Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi 9 kişi gözaltına alındı.

İzmir’de meydana gelen ve büyük hasara yol açan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelerle dayanışmak için Bayraklı’da yardım çadırı açan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi 9 kişiyi gözaltına aldı.

Duvar’da yer alan habere göre Bayraklı’da bulunan 75. Yıl Parkı’nda stant ve yardım çadırı kuran Halkevleri üyelerinin çadırı ve standı kaldırılması istendi. Standın etrafının çevik kuvvet ve güvenlik şube polisleri sarılmasının ardından yapılan görüşmelerden sonra polis standa ve çadıra operasyon düzenledi, 5 Halkevi üyesi ile Öğrenci Kolektifleri üyesi 2 üniversiteli gözaltına alındı.

ESP üyelerine de polis ekipleri saldırdı. Saldırı esnasında yaşanan arbede de çadırda ve stantlarda bulunan yardım malzemeleri dağılırken, iki gönüllünün gözaltına alındığı öğrenildi.

Depremin ardından depremzedelerle dayanışmak için Bornova ve Bayraklı’da gönüllüler tarafından pek çok yardım standı ve çadırı kurulmuştu. İzmir Valiliği 5 Kasım’dan itibaren gönüllülerden çadırlarını kaldırmasını istemişti.